x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Mihai Stoica mototolește din nou imaginea Stelei

Punctul pe Ei. Mihai Stoica mototolește din nou imaginea Stelei

de Dan Dumitrescu    |    15 Sep 2013   •   15:04

Steaua a fost obligată de UEFA la plata unei amenzi de 15 mii euro deoarece suporterii și diriginții echipei au golănit în afara unor canoane ale competițiilor europene. Dar banii nu contează atunci când sunt plătiți din teșchereaua clubului. Nici chiar statul de recidiviști pe care vinovații și l-au asigurat prin antecedente nu apasă prea deranjant pe nesimțirea făptașilor. Fiindcă așa sunt ei. Defecți din facere. Lucrurile încep să devină cu adevărat grave abia atunci când lașitatea îi determină pe făptașii răului să se apere prin inventarea unor complicități artificiale. Lucrurile încep să devină cu adevărat grave abia atunci când împuterniciții gafei își folosesc autoritatea pentru atragerea jucătorilor din subordine în conflicte murdare. Fiindcă, astfel, interesele majore ale echipei devin doar simple anexe ale unei imbecilități fără cusur.

În Macedonia, la Skopje, șefii conjuncturali ai Stelei nu au permis accesul presei la debutul antrenamentului oficial și nu au organizat conferința de presă obligatorie dinaintea meciului cu Vardar. Mai mult, managerul Mihai Stoica a fost amendat de poliția locală deoarece a agresat un jurnalist. Întrebați-l pe pacient de ce a procedat astfel și vă veți convinge că nu va recunoaște nici în ruptul capului că a fost motorizat de interese personale. Iar faptul că prin comportamentul său egoist a prejudiciat imaginea echipei nu-i produce nici măcar mătreață. Că despre dureri de cap nici nu poate fi vorba.

Acum, înaintea meciului cu Săgeata Năvodari, Mihai Stoica și l-a luat de-a stânga pe Laurențiu Reghekampf și a pus-o de-o conferință de presă, de această dată neobligatorie. O conferință de presă stârnită, chipurile, de incidentul Gabriel Iancu. Pe ordinea de zi a figurat și capitolul altele. Altele au luat însă prim-planul discuției. Fiindcă altele o ardeau pe memelușă la lingurică și nicidecum eventuala nedreptate care i s-ar fi făcut tânărului fotbalist.

Vehemența atacurilor la adresa conducerii loturilor naționale a atins cote isterice. Cu Reghe la remorcă, Mihai Stoica a lansat jet furibund împotriva lui Victor Pițurcă și Bogdan Stelea. Și, ca să mascheze notoriile polițe personale, i-a băgat din nou la înaintare, cu recunoscuta-i lașitate, pe fotbaliștii Stelei. ”Vă spun sincer, încercăm să convingem jucătorii să nu-și facă hârtii pentru a nu se mai duce la echipa națională” spumega memelușa. Teatru ieftin. Teatru de proastă calitate. Nu neg eventuale mici nemulțumiri ale unor jucători. Nemulțumiri care apar și la echipa de club pentru cei care nu prind echipa sau pentru cei care au uneori evoluții mai puțin reușite. Dar de aici și până la revolta generală e cale lungă. Cale pe care doar defecții pot s-o parcurgă cu atâta inconștiență. Cu inconștiență sau curvească lașitate. Fiindcă pârâciosul a viscerat după cum i-a dictat instinctul. Dar nu s-a gândit nici o secundă la răul pe care l-ar putea face fotbaliștilor steliști. Fiindcă la paranoici nimic nu funcționează în afara egoismului maladiv.


×