x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Minciuna devansării alegerilor la FRF face victime

Punctul pe Ei. Minciuna devansării alegerilor la FRF face victime

de Dan Dumitrescu    |    17 Dec 2013   •   09:19

Comitetul Executiv al FRF s-a întrunit în ultima ședință din 2013. Evenimentul a fost așteptat de guțanii vriei zvonistice cu mare interes. Fiindcă în respectiva întrunire urma să fie stabilită data alegerilor pentru șefia FRF. Decizia i-a lăsat pe proștii foarte proști cu botul pe labe. Toți cei care mâncaseră cu hărnicie pe tema devansării alegerilor în ianuarie 2014 și-au luat-o fără sughiț. Alegerile nu vor fi devansate. Ele se vor desfășura, cum de altfel era și normal, la vremea lor. Adică în martie.
   
Dezmințirea oficială a zvonurilor nu-i afectează foarte tare pe jurnalacii isterizați de de tentația senzaționalului. Vigoarea lor e protejată fie de nesimțirea cu care își asumă promovarea minciunii, fie de odihna minții. În ofsaid rămân pribegii cursei prezidențiale. Cei care au înghițit minciuna cu plută cu tot și au folosit-o ca pretext de revoltă în discursurile lor electorale.
   
Răzvan Burleanu, cel căruia îi place să se recomande ca meritocrat impecabil și competent fără cusur, a fost primul dintre cei atinși la nervozitate de minciuna devansării alegerilor. Reprezentantul mini susținea că o astfel de manevră îl va sărăci la timpul necesar unei campanii așezate. Că nu va avea răgaz suficient pentru a convinge electoratul ce cadou minunat este candidatura sa. Gravă eroare. Dacă ”universul mentalitar” al lui Răzvan Burleanu ar fi fost cutreierat și de niscaiva rigoare, ar fi citit el câte ceva de prin regulamentele și statutele fotbalului. Astfel ar fi ajuns Răzvan Burleanu să judece pe proprie răspundere și să ajungă la concluzia organizarea alegerilor în ianuarie este imposibilă. Dar candidatul nostru nu s-a documentat suficient, devenind victimă. Victimă inocentă a necunoașterii și a minciunii. Cum victimă poate deveni și fotbalul intrat pe mâna unei victime.

×