x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Mușchiul dictatorial îi joacă feste lui Băsescu

Punctul pe Ei. Mușchiul dictatorial îi joacă feste lui Băsescu

de Dan Dumitrescu    |    24 Sep 2015   •   13:01

Cârdășiile vagaboande prin care Băsescu Traian și-a asigurat parvenirea încep să crape pe la colțuri. Tăcerea nu mai funcționează. Partenerii care au exploatat peste timp disponibilitățile mizericordioase ale matelotului răzleț au început să dea drumul vorbei.

De asemenea, de prin arhive bine tăinuite, apar documente care atestă identitatea turnătoare a tovarășului gradu. Dar nici vorbele și nici documentele livrate consumului public nu au darul de a surprinde cumva. Fiindcă doar naivii foarte naivi mai aveau rezerve în ceea ce privește prestația securistică a fostului. În consecință, abandonând dezvăluirile care nu reprezintă în fapt decât secretul lui Polichinelle, propun să observăm discursul reacțiilor generate de conflictul iscat între foștii tovarăși ai secretizării.

Băsescu, în riposta sa virulentă, încearcă să pară același tip sigur de sine, același tip care manevrează în sistem cu putere suverană. Dar nu-i iese. Mușchiul dictatorial îi jocă feste. Cel care se dădea în trecut bătrân lup de mare etalează de-acum o nervozitate de maidanez hăituit. Iritarea îi zbârcește rău de tot reacțiile.

Amenință, înjură și promite beregăți retezate celor care-i stau în cale. Apoi, nu este exclus ca Băsescu să fie furios și pe sine. Nu este exclus să-și reproșeze faptul că, atunci când a avut frâiele, nu a reușit să distrugă în totalitate dovezile care-i împovărau existența. În fine, un alt lucru care-l poate lucra la nervozitate pe Băsescu este acela că oricând pot apărea și alte surprize neplăcute. Nu este exclus ca cei care-i protejează în continuare mârșăviile să-și reconsidere atitudinea când vor constata că au de-a face cu un individ deja învins. Și atunci va fi într-adevăr de rău.

Vă propun un scenariu. Un scenariu desigur fantezist. Dosarele care-i stau în cârcă lui Băsescu sunt conservate în adâncuri intangibile. Ce s-ar întâmpla însă dacă în lupta anticorupție vor apărea și niște scafandri. Scafandri care să intre în colaborare cu niscaiva cașaloți sau niscaiva rechini denunțători.

Și uite-așa să aflăm din sifonări carbogazoase ce dâre neștiute a lăsat flota României prin mările și oceanele lumii. Doar atât. Fiindcă despre prejudiciu nici nu poate fi vorba!

×