x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei - Ne-am lecuit de tehnocrați, apelăm la reciclați

Punctul pe Ei - Ne-am lecuit de tehnocrați, apelăm la reciclați

de Dan Dumitrescu    |    17 Apr 2016   •   15:23

Guvernarea lui Julien Dacian, cloceală de mare scofală a sedentarismului prezidențial, performează exemplar doar în materie de eșece. Pariorii creduli care au mizat pe promisiunile duduitoare ale tehnocrației se trezesc tot mai des cu speranțele-n vine. Iar deruta devine și mai apăsătoare atunci când convalescenții nu prea au timp să-și revină. Fiindcă apropiatele alegeri le vor forța din nou decizia. Și, după cum lesne se poate observa, oferta nu are nicidecum capacitatea de a ușura alegerea. Votul neînrolaților partinici nu este chemat să cumpănească cumva între bine și rău. Doar evitarea dezastrului mai poate motiva oarecum exercițiul votului.

Ne-am lecuit (cred!) de tehnocrați. Dar nici mâncătorii din politică nu se prea înghesuie la taraba mandatelor. Deoarece granița dintre mandatele de arestare și cele care investesc în funcție s-a subțiat rău de tot. Așa se face că apar pe firmamentele electorale tot felul de reciclați. Iar Marian Munteanu este cel care domină autoritar ierarhiile scornirilor din umbră. Cea de-a cincea variantă penelistă pe care doamna co-Blaga a lansat-o în cursa pentru primăria Bucureștilor caracterizează de minune frământările browniene cu care ne petrecem.

Contestatarii și susținătorii candidatului de împrumut al PNL creează un spectacol de toată frumusețea. Marian Munteanu a fost, a dispărut și a reapărut. Acesta este traseul care stârnește mari controverse. Acesta este traseul împodobit cu fel de fel de scenarii, care de care mai gradate și mai secrete. Scenarii pe care eu, civil de rând, n-am cum să le deslușesc. De aceea, după cum spuneam, rămân doar la fotografia candidatului. Și mă minunez. Fiindcă nu-mi explic cum a reușit un idealist de talia civicului Marian Munteanu să plonjeze cu atâta succes în lumea afacerilor. M-au surprins, de asemenea, festele pe care i le joacă memoria acestui individ care se pretinde foarte bine organizat. Când crezi că ieri a fost în urmă cu două săptămâni, când crezi că anul viitor s-a consumat luna trecută sau că o dată este egal cu de nu știu câte ori e de rău. Sau de minciună! Iar ușurința cu care acest om livrează lozinci la preț redus mă duce cu gândul la un alt capabil al minciunii. La Traian Băsescu. Nu susțin că cei doi sunt absolvenți ai acelorași îndeletniciri. Dar mă tem foarte tare de cinismul celor care trișează cu zâmbetul pe buze.

 

×