x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Nea Tinel e cam... nițel?

Punctul pe Ei. Nea Tinel e cam... nițel?

de Dan Dumitrescu    |    20 Aug 2015   •   13:00

Prima doamnă a renunțat la utilizarea exclusiv familială a soțului din dotare și l-a repus din nou pe kleine Klaus în atribuțiile sale prezidențiale. Astfel și-a aflat sfârșitul lunga dezbatere națională care a avut ca temă misterioasa dispariție din decor a șefului de la Cotroceni.

Mărturisesc că finalul concedierii de sezon a domnului Iohannis nu-mi lucrează de niciun fel interesul. Ba, dimpotrivă, parcurg o superficială dezamăgire. În primul rând pentru că începusem să cred că președintele nostru face bine doar atunci când nu face. În al doilea rând simt că îmi va lipsi spectacolul amuzant oferit de subalternii partinici ai președintelui, atunci când ei erau întrebați dacă au ceva informații despre destinațiile estivale ale șefului suprem.

Aparițiile televizistice ale lui Cristian Bușoi, un prim-vice al PNL de toată nădejdea, au fost pur și simplu savuroase. Acesta, întrebat fiind dacă știe pe unde se află domnul Ioannis, prin țară sau prin cele străinătățuri, era capabil să basculeze tone de vorbe pentru a evita un sincer și simplu NU. Dar și mai sugestivă decât purgația verbală era sacrificiul mimic al devotatului de serviciu. Fața lui Critian Bușoi realiza un desen al nedumeririi fără cusur. Nimeni nu putea spune mai sugestiv decât el, prin grimase, povestea aceea cu ”eu sunt mic, nu știu nimic, tata-n pod jupoaie capra”.

Tinel Gheorghe, spre deosebire de Bușoi, este practicantul unei opoziții mult mai musculoase și n-a fost trădat nicicând de oarece tresări involuntare. El a evitat întotdeauna răspunsurile neconvenabile printr-o contraofensivă feroce. Numai că stăpânirea mușchiului nu a fost egală cu stăpânirea lexicului și, din această cauză, a cam proptit oiștea-n gard. Tinel Gheorghe ne-a îndemnat, într-o emisiune de televiziune, să uităm de gălăgiosul Băsescu (cum și el a uitat de fostul comandant) și să ne obișnuim cu stilul ”lucrativ” al lui Klaus Iohannis. Dacă Tinel ar stăpâni bine limba română și știe ce înseamnă ”lucrativ”, ar trebui să înțelegem că președintele său are un stil prin care urmărește doar profitul material. Însă dacă el confundă lejer stilul ”de lucru” cu stilul ”lucrativ”, atunci se naște o altă întrebare. O întrebare nevinovată: Nea Tinel e cam... nițel?

×