x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Oracolul din crețul Marghioalei

Punctul pe Ei. Oracolul din crețul Marghioalei

de Dan Dumitrescu    |    23 Mar 2014   •   13:25

Dumitru Dragomir poate fi uneori un tip extrem de agreabil. Rostogolirea lui jovială, atunci când pedalează fără interes, când nu este înrobitul unor manevre mizericordioase, poate fi capabilă să creeze vecinătăți confortabile. Dar, pentru a fi martorul unor veselii nevinovate ale dragomirului, trebuie să ai o răbdare îngerească. Trebuie să aștepți să i se defecteze contactele. Fiindcă altfel omul este setat cu diabolică insistență pe acel gen de afaceri în care riscurile ascunse aduc profit maxim.
   
Prietenia dintre flăcăul din Bălcești și bășică nu a fost una prea reușită. Dar perseverența l-a scos pe Dragomir în privința agoniselii din sport. Fiindcă ceea ce n-a reușit fotbalistul în terenul de joc a reușit cu vârf și îndesat milițianul chitit pe angajamentul de conducător. La Brașov, mai tânăr și mai neuns fiind, Mitică era cât pe-aci să se cazeze la mititica. Dar s-a scos în ultimă instanță pe drumul către Scornicești și Victoria, cluburi mai puțin civile și cu mult mai bine protejate. La aceste cluburi, în lăfăiala fărărdelegii, Dragomir a performat exemplar.

După 89, neputând ascunde o realitate notorie, Dragomir și-a asumat faptele. Dar a făcut-o sub scutul unui amendament parșiv. Omul s-a dat avangardist și susținea că a încălcat legea fiindcă el a fost capitalist încă din comunism. Apoi, după recunoașterea fatelor, Dragomir a dat jos uniforma de milițian, s-a împopoțonat cu ștaif de afacerist și a continuat în acea tranziție a tuturor posibilităților. A continuat fără nici o modificare de program, a continuat mult și bine.
Președinția LPF a făcut din Dumitru Dragomir un om bine închegat din toate punctele de vedere. În aceste condiții, recenta debarcare din fruntea ligii, câtă vreme nu vor zdrăngăni tinichele în urma ei, ar putea fi privită ca o grațiere bine venită. Dar Dragomir n-are minte să judece astfel lucrurile. Se agață în continuare insistent de un trecut care, stârnit fiind, poate declanșa copite ce dăunează grav libertății.

Oracolul din Bălcești funcționează prin dezvăluiri pretins senzaționale. Mitică, pentru a spori la maxim circulația internautică, se dedă, concurând modelul DNA, la publicarea unor însăilări cu pretenție de stenograme. Numai că această concurență poate stârni reacții. Procurorii DNA pot trece la treabă. Fiindcă în orice poveste știută de-adevăratelea de Dragomir, acesta nu poate fi decât implicat direct, nu poate fi decât făptaș, denunțurile devenind astfel autodenunțuri.
Oracolul din Bălcești nu este decât o titulatură mincinoasă. Fiindcă nimic din ce a oracolat Mitică nu s-a adeverit. Dar, idiferent cum s-ar numi acest site, Oracolul din Bălcești sau Oracolul din crețul Marghioalei, poate produce efecte. Efecte pe care, bazându-mă pe lipsa de precauție generată de nervozarea domnului Dragomir, abia le aștept.

×