x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Pacienţii fuduliei şi alegerile de la FRF

Punctul pe Ei. Pacienţii fuduliei şi alegerile de la FRF

de Dan Dumitrescu    |    06 Ian 2014   •   10:31

Granița dintre ani n-are vameși pretențioși. Datinile au fost pervertite, în timp, de călătoria lumească. Și nu e rău sau bine. E doar natural. Prin strâmtorile vieții își poartă fiecare samarul după cum îl duce capul, după cum îi este putirința. Doar o singură parolă s-a păstrat în toceala ritualică: La mulți ani! Dar nici chiar această nevinovată urare nu trece întotdeauna de cenzura sincerității. Fiindcă oameni suntem.
   
Mulți ani i-au urat ciracii și lui Dumitru Dragomir atunci când acesta a fost cocoțat la șefia LPF. Și, mulți au fost. Îngrozitor de mulți. Cel puțin așa consideră cei care, persecutați de dictatura intereselor meschine, au decis debarcarea milițianului. Cu respectiva apreciere și cu debarcarea nu pot fi însă de acord profitorii fleicii dragomiriste. Iar Dragomir însuși este pur și simplu revoltat. Suportă greu mazilirea și, fără să-și dea seama cât de penibil este, pozează în victimă. Victimă a celor care l-au lucrat doar pentru că el ar fi fost singurul corect, competent și imaculat al fotbalului.
   
Mulți ani a stat și Mircea Sandu în fruntea FRF. Dar și aici a sosit vremea schimbării. Numai că Mircea Sandu a decis să se retragă pe proprie răspundere. Astfel nu mai avem de-a face cu victime și oarece lucrătură a debarcării. Ceea ce nu înseamnă însă că vom fi privați de spectacolul de periferie a fotbalului. În acest caz târtanii se dau în stambă prin comentarii pe marginea candidaturilor la șefia FRF. Și, firesc, pentru a lua prim-planul, pacienții fuduliei atacă la vârf. La Gică Popescu, candidatul cu cele mai mari șanse în cursa electorală. Și, oarecum, au dreptate. Fiindcă nu poți lovi în Răzvan Burleanu deoarece, la cât de mini este, nici nu-l nimerești.
   
Ionel Ciuclea, individ debarcat de realitate într-o obscuritate definitorie, s-a trezit vorbind pe tema alegerilor de la FRF. Patronul gunoierilor din parohia lui Onțanu își probează detenta salivară atacându-i pe Gică Popescu și Gică Hagi. Dar gravitația îi joacă feste. Expectorările revin spre sine, împodobindu-i pălăria. Fiindcă această soprană de coloratură a fotbalului poate fi parcată fără probleme la umbra bombeurilor unor ghete purtate cândva de cei doi. Dizertațiile sale despre academie și academicieni nu reprezintă decât izmene puse la uscat în piața publică. Deoarece Hagi, prin cariera sa, poate fi considerat oricând un academician al fotbalului.

Ionel Ciuclea mai spune că singurul prezidențiabil valabil ar fi Anghel Iordănescu. Nimeni nu poate contesta cariera și meritele lui Iordănescu în fotbal. Dar nu cred că opțiunea ”supercomului” este influențată de aceste merite. Mai degrabă mă gândesc la circulația propriilor interese pe ruta partinică Gabriel Oprea – Nicolae Onțanu.

×