x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Ponta s-a aniversat sub aură penală

Punctul pe Ei. Ponta s-a aniversat sub aură penală

de Dan Dumitrescu    |    21 Sep 2015   •   14:24

Ponta s-a aniversat sub aură penală. Primul ministru a fost trimis în judecată pentru oarece mârșăvii financiare pe care le-ar fi comis în urmă cu vreo două cincinale. Despre acest caz nu prea mai avem ce discuta până la un verdict definitiv și irevocabil al instanțelor de judecată. Ceea ce putem aprecia deocamdată este viteza de mișcare a dosarului Ponta printre canoanele presupuse de activitatea DNA.

Foarte puțin timp a trecut de la prima audiere a premierului și momentul expedierii dosarului către Înalta Curte. Iar dacă mai facem loc și unor comparații, atunci operativitatea uncheșelului de la DNA poate fi considerată ca fiind absolut remarcabilă. Și, vorbind despre comparații, nu stau să inventariez mulțimea spețelor îngropate în ignorarea totală a DNA. Mă rezum la a observa cu cât aplomb se avântase departamentul condus de doamna Kovesi pe niște piste ale audienței maxime. Mă gândesc câți naivi s-au lăsat amăgiți de ideea că lucrurile încep în sfârșit să se miște. Entuziasmul navilor atinsese cote maxime atunci când câțiva protejați ai sistemului au fost deranjați din lăfăirea lor în favoruri mai mult decât scandaloase. Dar timpul mult a trecut, beciurile domnești au scăpat de vizitele unor musafiri ceva mai simandicoși, rutina celor deprinși să dea vântul la deal a devenit din nou scut în apărarea marilor protejați și credulii au rămas ca la-nceput. Cu buza umflată!

Ponta s-a aniversat sub aură penală. Și n-are decât să pătimească dacă a comis-o. Dar dosarul său, caracterizat de opinioți ca fiind cam subțirel, nu se poate compara în niciun caz cu arhiva penală care-i vizează pe alți greuceni ai neamului. Așa de pildă, Elena Udrea pare să-i ia fața lui Ponta fără drept de apel. Cu toate acestea apăsările nu par s-o persecute prea sever pe fosta cancelaristă de la Cotroceni. Și nu cred că detașarea petrecăreață afișată de Elena Udrea poate ar avea cumva suportul vreunei nesimțiri. De altundeva pare fie alimentată această siguranță de sine. Iar când vom afla identitatea acestui ”altundeva” vor dispăprea și nedumeririle noastre. Abia atunci vom putea avea în sfârșit încredere dreapta dreptate.
 

×