x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Revendicările vizează teșchereaua lui Gigi Becali

Punctul pe Ei. Revendicările vizează teșchereaua lui Gigi Becali

de Dan Dumitrescu    |    24 Mar 2015   •   10:54

Revendicările nejustificate sau chiar frauduloase care aglomerează agenda DNA nu ocolesc nici fotbalul. Au apărut prin MApN niște indivizi care se pretind moștenitori de drept ai celor care cândva cucereau Cupa Campionilor Europeni sau Supercupa Europei. Gradații bagă lozinci pompoase despre apărarea prestigiului și onoarei sportive reprezentate de marca Steaua. Dar, în fapt, revendicatorii armați nu vor decât niște lovele. Cât mai multe lovele. Și, zic ei, nu vor cașcaval de pomană. Vor să vândă ceva ce, chipurile, le aparține.

Campionilor, nu știu cum vă cheamă. Prezentați-vă identitatea de mari performeri deposedați de glorie. Poate sunteți la strâmtoare și vreți să vă ajute Gigi Becali așa cum a mai ajutat el mulți alți năpăstuiți. Dar cereți frumos. Pentru că nevoiașii nu sunt neapărat lipsiți de onoare. Și mulțumiți-vă cu un ajutor rezonabil. Fiindcă dacă vi se va da prea mult, dacă Becali ar decide să vă dea înapoi chiar echipa, s-ar alege praful de acest cadou cum s-a ales și de restul proprietăților sportive pe care le administrați. Sau ați vinde mai departe ca niște mici negustorași pentru care viitorul se rezumă la ziua de mâine.

Revendicatorii gloriei steliste au și suporteri. Liderii unor grupuri organizate pe principii cardinale s-au alăturat celor care stau cu ochii pe teșchereaua lui Gigi Becali. Mă refer doar la lideri deoarece știu că lor le aparține decizia. Mă refer doar la lideri deoarece ei sunt aceia care filtrează eventualele avantaje ale poziției adoptate. Și mă mai refer doar la lideri deoarece nu mă pot lăsa convins de faptul că ei nu mai recunosc echipa Steaua numai pentru că aceasta a fost obligată să schimbe ceva în denumire și simbolistică. Pentru suporterii adevărați echipa favorită are identitate dincolo de niște amănunte hârțogărești. Nu pot considera că acești lideri sunt adevărați suporteri ai Stelei câtă vreme demersurile lor pot fi confundate oricând cu demersurile unor suporteri ai rivalelor din campionat. Le-aș recomanda acestor pretinși suporteri ai Stelei un schimb de experiență. Să meargă ei, la meciuri, alături de suporterii rapidiști sau dinamoviști. Ar avea ce învăța din atitudinea exemplară a suporterilor rapidiști sau dinamoviști care nu și-au părăsit favoriții la greu. Ba, dimpotrivă, aceștia au fost mai activi tocmai atunci când echipele lor favorite au traversat situații dificile.

×