x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Românii forțează cu şansă off-tatul european

Punctul pe Ei. Românii forțează cu şansă off-tatul european

de Dan Dumitrescu    |    19 Aug 2013   •   10:45

Gardul vecinului nu va mai fi atât de solicitat la mijlocul acestei săptămâni. Fotbalul nostru renunță vremelnic la pricinile de fundul curții și încearcă să forțeze off-tatul continental. Steaua, Astra, Petrolul și Pandurii își vor testa respirația în terapia intensivă a cupelor europene. Rezultatele obținute până acum în tururile preliminare ne-au lucrat favorabil moralul. Dar, atât! Fiindcă nu am întâlnit adversarii care să ne dea niște nemaipomenite certificate de garanție. Mai mult, cred că nici opușii noștri din play-off nu au certificat de frecvență prin cine știe ce elite ale fotbalului. Altfel spus, sunt de-ai noștri, putem să-i păcălim și, dacă ne vom pune mintea la contribuție cum se cuvine, avem șanse să facem grup masiv în grupe.
   
Steaua este bine definită de prestațiile sale. Are o echipă puternică și o bancă valoroasă. Este clar că atunci când vorbim despre șansele Stelei nu mai este cazul să luăm în calcul slăbiciunile adversarului. Doar propriile slăbiciuni îi pot crea probleme Stelei. Mă refer la lucrarea perfidă pe care o generează la Steaua ușoara infatuare și interesele de evidentă ieftineală. Laurențiu Reghekampf trebuie să fie, cel puțin în Europa, doar antrenor al Stelei. Să uite că este soțul soției sale, să facă abstracție de sfaturile stricăciunii suspendate și să facă echipa doar din dictarea cinstită a interesului sportiv. Fiindcă e clar. Insistența cu care Reghekampf îi promovează pe Piovaccari și Adrian Cristea are definița pilei, a unei indulgențe păguboase. Steaua are forța de a o lăsa pe Legia în secundariatul european și trebuie să se comporte în consecință.
   
Play-off-ul pentru Europa League propune șanse bune echipelor românești. Astra este recomandată, în acest moment, de o evidentă dezinvoltură a jocului. Și nu cred că va fi pusă în situația de a recupera vreo oarece diferență de valoare în raport cu Maccabi Haifa. Petrolul a consumat porții substanțiale de ghinion prin confruntările interne. Și poate trece de Swansea dacă neșansa nu îi va mai pune piedică. Cu Pandurii mi se pare mai greu. Fiindcă este într-adevăr mai greu să fi și negustor și victorios în același timp. Iar Braga nu-i întotdeauna rece și la pahar. Speranța se leagă doar de calculele matematicianului de pe bancă. Poate va realiza Pusztay vreo integrală câștigătoare.

×