x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Schimbarea fără schimbare amenință periculos

Punctul pe Ei. Schimbarea fără schimbare amenință periculos

de Dan Dumitrescu    |    09 Noi 2015   •   17:00
Punctul pe Ei. Schimbarea fără schimbare amenință periculos

Povara suferinței este neîndurătoare. Victimelor tragediei de la Colectiv le este dat să îndure, cât este omenește posibil, consecințele tragicului accident. Alături de acești năpăstuiți s-au situat, firesc, toți cei neprotejați de nesimțire. Niciun trecător prin viață, sănătos în capul său, nu poate rămâne indiferent față de această dramă colectivă.

De aceea am privit cu respect mulțimea care a ieșit în stradă imediat după accident, de aceea le sunt recunoscător tuturor celor care au intrat într-o teribilă luptă cu moartea. Dar dincolo de acest dictat al normalității apare mizeria care generează sentimente la fel de puternice. Nu pot accepta jivinele care parazitează piața și care încearcă să facă din suferința omenească un vehicul al parvenirii. Nu-i pot ierta nici pe odihniții minții care, în rătăcirea lor, pot deveni oricând o impresionantă masă de manevră.

Patologia străzii forțează, printr-un perfid furt de identitate, diagnostice extrem de periculoase. Politicianismul jegos virusează la greu manifestările populare. Gradații civili dirijează circulația doar în favoarea celor care nu doresc decât continuarea colonizării economice a României. Foarte vocali au devenit și nonguvernamentalii îndestulați de veroase favoruri guvernamentale. Băieți fătați din comerțul cu icre negre și doamne de gelatinoasă susținere confiscă discursul străzii și îl traduc doar după dictarea propriilor interese.

Nu lipsesc din peisaj nici ghilabadiștii chirilici și nici jurnalacii prestațiilor servile. Aceștia și alții asemenea lor au prestat și la Cotroceni. Acolo unde au fost ținuți în palmă bine folosită de întâiul primar al țării. Mă mir că din primul 11 titularizat de Iohannis nu a făcut parte și insolvabilul Rareș Bogdan. Păcat! Astfel, tabloul cinei cea de nexam-taină ar fi fost aproape complet. Iar corul celor care-i ponegresc pe medici și pe toți cei care se mai luptă cu moartea ar fi fost mai bine hrănit.

Rușinea unei schimbări fără schimbare pândește la tot pasul. Lucrarea perfidă pusă la cale de niște gealați bine antrenați în acest sens este extrem de periculoasă. De aceea ar fi absolut necesar ca oamenii cinstiți din stradă să nu mai accepte vecinătățile periculoase și amăgirile de tot felul.

×