x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Siamezii penibilului au practicat din nou jetul logoreic

Punctul pe Ei. Siamezii penibilului au practicat din nou jetul logoreic

de Dan Dumitrescu    |    29 Oct 2013   •   11:29

Siamezii penibilului au conferențiat din nou. Meme-lașul și mopul Prodancei au renunțat la tăcerea de stamba-tamba, reluând taclalele cu presa. Dar asta nu înseamnă că celor doi le-ar fi venit mintea la cap. Nu! Gestul celor doi țuțări nu a fost unul voluntar. Frații tăcerii neghioabe s-au dedat la normalitate din ordin patronal. Fiindcă Gigi Becali, chiar și în răcoarea pârnăiașă, gândește mai lucid interesele Stelei decât înfierbântații fuduliei prostești. Și decide în consecință.
   
Gigi Becali le-a ordonat simbriașilor săi întâlnirea cu presa. Dar, atât! Fiindcă Gigi Becali, orcât de patron ar fi el, nu poate controla și calitatea jetului logoreic la care s-au dedat chiriașii statelor de plată de la Steaua.
   
Meme-lașul de Stoica, individ aflat sub embargoul fuduliei, nu putea recunoaște postura de executant în care a fost pus de patronul său. Și, vrând să pară că ar călca totuși pe propriile-i picioare, a nimerit din nou prin gropi. Siderurgistul a cheltuit multă glagorie pentru a emana ideea că este mult mai vinovat cel care atacă decât cel care răspunde. Adică ”mai vinovați” ar fi foast Ienei, Iordănescu, Tudorel Stoica și mulți alți steliști care au formulat observații critice după prestațiile Stelei în grupele UCL. Iar ”mai nevinovat” ar fi chiar împricinatul care le-a replicat acestora prin discursuri de malul șanțului. Nu știu cât de vinovată pot fi sinceritatea și puterea de a nu o ocoli o realitate de fapt, chiar facă acestea sunt uneori deranjante. Știu însă precis că Mihai Stoica aduce grave prejudicii Stelei prin comportamentul său. Multilateral-dezvoltatul de la Galați nu poate distinge între minciună și adevăr atâta vreme cât nu se consideră egal decât cu sine însiși. Altfel ar afla și el că doar prostul se poate considera întotdeauna nevinovat, fiindcă nu poate afla nicicând ce-i vinovăția.
   
Laurențiu Reghekampf fracturează și el logica cu o dezinvoltură seducătoare. Dar nu trebuie judecat prea aspru. Omul nu este decât un subaltern umil prin bucătăreala fotbalului și, din acest motiv, nu poate fi proprietar de opinie. Acționează doar la comandă. I se comandă dinspre familie sau dinspre plătitorii de contract. Iar când comenzile vin din ambele direcții, când aceste comenzi mai sunt pe deasupra și contradictorii, băiatul se rătăcește rău de tot. Se rătăcește atât de rău încât poate deveni chiar sincer. Inițial antrenorul Stelei spunea că vrea să menajeze echipa și jucătorii prin tăcerea sa. Acum, la conferința de presă ordonată de Becali, a dat-o pe șleau. A recunoscut că tăcerea i-a fost cauzată de atacurile lansate de presă și marginali împotriva soției. Dar soția nu i-a fost atacată în spațiul domestic. Nu interesează pe nimeni cum face Anuța patul. Individa a fost atacată doar atunci când a confundat fotbalul cu debaraua conjugală. 

×