x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Simbriaşul lui Becali reinventează maidanul în fotbal

Punctul pe Ei. Simbriaşul lui Becali reinventează maidanul în fotbal

de Dan Dumitrescu    |    25 Sep 2013   •   11:10

Bătrânii nostalgici se întrebau deseori unde-i maidanul. Maidanul acela natural pe care copiii se inventau ca fotbaliști. Răspunsul venit dinspre modernizarea activității în sport era privit de înrădăcinații tradiției cu oareșce neîncredere. Dar obișnuința devine în timp o a doua natură și regretele au fost îngropate în uitare. Iată însă că maidanul reapare. Dar nu mai are nicidecum farmecul de altădată. Dimpotrivă! Maidanul actual se inventează din scursură umană de o jegoșenie fără cusur. Festivalul paranoic, fabulosul festival paranoic pus la cale de pacientul Mihai Stoica reprezintă o mostră extrem de convingătoare în acest sens.
   
Simbriașul lui Gigi Becali a organizat o conferință de presă scandaloasă. Acest ridat al răutății viscerale a pretins că rostul repectivei întâlniri cu presa ar fi acela de a apăra interesele echipei Steaua. Minciună! Mare minciună! În fapt, prin prestația sa prostească, Mihai Stoica nu a făcut decât să prejudicieze grav imaginea clubului pe care-l reprezintă. Atacurile furibunde lansate de acest individ împotriva ligii, a federației, a naționalei și a tot ce mișcă în fotbalul românesc ar putea crea adversități inutile față de Steaua. Spun că doar ar putea crea fiindcă atacații, în general oameni cu toate țiglele pe casă, au discernământ. Și sunt capabili să facă diferența între omul defect și clubul care nu are decât vina că și-a împodobit organigrama cu un asemenea exemplar.
   
Steaua reprezintă la ora actuală cea mai redutabilă echipă din campionatul intern. Steaua are rezultate notabile și în cupele europene. Steaua reprezintă o construcție solidă a fotbalului nostru, meritul incontestabil al reușitei aparținând, în primul rând, lui Gigi Becali. Laurențiu Reghekampf are și el meritul său în gestionarea lotului pus la dispoziție de patronul clubului. Doar managerul pârât se împroprietărește cu aceste merite în calitatea sa de impostor notoriu. Omul s-a declarat pe proprie răspundere cel mai frumos, cel mai inteligent, cel mai capabil, cel mai performant. Diagnostic clar. Diagnostic care îl ferește de posibilitatea de a sesiza gropile prin care colindă. Beneficiază de apreciere doar din partea colegilor de diagnostic. Steliștii autentici îl repudiază. Belodedici, până și tăcutul Belodedici, vorbea despre gunoaie și mocirlă. De caracterizări cinstite a beneficiat Mihai Stoica și din partea lui Tudorel Stoica, Adrian Bumbescu, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu și mulți alți legitimați de performanță în istoria Stelei.
   
Mihai Stoica a avut și susținători. Puțini. Colegi de gașcă. Pe aceștia prefer să-i ignor deocamdată. M-am referit doar la acest cariat deoarece el vine din interiorul clubului. La acest cariat pe care suporterii Stelei, adevărații suporteri ai Stelei, îl doresc tot mai mult în afara clubului. Fiindcă e toxic, fiindcă este capabil să contamineze, fiindcă este cel mai pervers adversar al Stelei.

×