x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Stanciu și Mureșan, victime ale dreptei judecăți

Punctul pe Ei. Stanciu și Mureșan, victime ale dreptei judecăți

de Dan Dumitrescu    |    06 Noi 2014   •   12:05

Comisia de disciplină a FRF a părăsit duioasa hibernare în care s-a complăcut o lungă perioadă de timp. Odihna i-a fost tulburată, probabil, de insistența și consensul majorității comentariilor care au urmat meciului ASA Tg. Mureș - Steaua. Astfel se poate explica faptul că incidentele scandaloase care s-au petrecut în respectiva partidă au fost urmate, în sfârșit, de sancțiuni severe. Sancțiuni severe, corecte, dar greu de suportat pentru făptașii protejați până acum de iertări aranjate prin fel de fel de complicități.

Gabriel Mureșan a primit, în primă instanță, pentru lovirea lui Rusescu, 16 etape de suspendare. Ceea ce înseamnă cea mai ieftină sancțiune pentru o accidentare cu urmări grave. Cu toate acestea Mureșan a reacționat cu vehemență maximă la aflarea verdictului. Fotbalistul care a însumat la CFR vreo 44 de cartonașe galbene și vreo 10 roșii se consideră nedreptățit. Afirmă el că este victima unei lucrături mârșave puse la cale de Valeriu Argăseală, că este victima unui linșaj mediatic din partea oamenilor de la Steaua (!?) și că își va căuta dreptatea la TAS. Săracul de el. I-aș fi dat dreptate dacă s-ar fi văitat că cei de la Tg. Mureș nu sunt capabili să-l protejeze așa cum l-au protejat cei de la CFR. Fiindcă, altfel, nu a primit decât ceea ce a meritat.
Revolta lui Mureșan, antrenată după cum spuneam în antecedente rămase mult timp fără urmări, poate beneficia totuși de oarece îngădință. Cramponații sunt mai nervoși uneori. Mai grav mi se pare faptul că și Daniel Stanciu ține companie fotbalistului în desfrâul revoltei. Zice președintele celor de la Tg. Mureș că este inadmisibil să primești 16 etape de suspendare doar pentru un cartonaș galben. Această scuză infantilă se transformă însă într-o acuză gravă la adresa lui Istvan Kovacs. Fluierașul care a avut în repertoriu doar dedicații pentru gazde, dedicații printre care a figurat și faptul că l-a iertat în meci pe Mureșan. Și nu este frumos ca Daniel Stanciu să-l vorbească de rău tocmai pe cel mai bun jucător-arbitru al formației pe care o reprezintă, pe omul care i-a făcut cadou o victorie mincinoasă și trei puncte la fel de mincinoase.

×