x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Udrea, fără împrumutul de putere care-i apreta statutul

Punctul pe Ei. Udrea, fără împrumutul de putere care-i apreta statutul

de Dan Dumitrescu    |    22 Oct 2015   •   13:16

DNA i-a acordat din nou Elenei Udrea statut de vedetă în filmul marilor mârșăvii financiare. Procurorii acuză de această dată efervescența multimilionară a șpăgilor Buzoiene, acuză înmogulirea presară a blondei pe rute Andronico-Budene, acuză împroprietăriri vilistice marca Săbărel-Topoliceanu și multe alte răsfățuri ale lăcomiei porcești. Subalternii Codruței, cei care au migălit încă vreo șapte dosare doldora de acuzații, vor să fie convingători atunci când vorbesc despre o nouă speță. Dar noi, cei care nu mai avem răbdarea de a buchisi la amănunte, parcă am fi tentați să considerăm că asistăm doar la un nou episod al aceluiași serial. Un serial pe parcursul căruia singurul element de noutate este generat de repoziționarea conjuncturală a personajelor. Un serial care pare să nu ajungă la final într-o viață de om.

Elena Udrea este percepută a fi fost cumătra șefă a întovărășirilor frauduloase. E drept că această postură a înavuțit-o peste măsură. Dar atât! Este clar că ea nu s-ar fi ridicat la rangul de combinatoare șefă fără împrumutul de putere pe care l-a primit din partea lui Traian Băsescu și din partea altor instituții pe care acesta și le-a subordonat extrem de apăsat. Din această postură a făcut Elena Udrea preț bun favorurilor negociate cu fel de fel de înstăriți ai jafului național. Și tot din această postură a reușit frivola blondă să adune în juru-i o armată de veselari ai fărădelegii, niște țucălari oricând dispuși să-și livreze slugărnicia la preț de înalte competențe.
Șandramaua gospodărită de Elena Udrea a funcționat ani buni cu maximă eficiență. De ceva timp a intervenit însă oarece deranj în organigrama fraudei. Șeful suprem se consumă în zbârcituri ale vieții de toată jena. Blonda a rămas astfel fără împrumutul de putere care-i apreta statutul. Și, în aceste condiții, se confruntă cu trădări exemplare. Fiindcă afaceriștii veroși au descoperit de-acum că și denunțurile au preț bun, fiindcă țucălarii de drept comun simt că le zboară fleica din fasole dacă nu rup gioalele pe care altădată le lingeau. Având în vedere aceste realități de fapt nu putem crede că doar plimbarea Elenei Udrea în lesă de țap ispășitor poate constitui cumva certificat de bună purtare pentru DNA. Dimpotrivă, o astfel de stratagemă ne îngrijorează câtă vreme în spatele ei se ascund iertările de duzină și, mai ales, marea iertare. Marea iertare care-l vizează pe el. Pe marele EL.

×