x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Rezultate cuminţi, meciuri de urâtă poveste

Rezultate cuminţi, meciuri de urâtă poveste

de Dan Dumitrescu    |    28 Noi 2011   •   21:00

Dinamo, CFR Cluj si Universitatea Cluj au completat, duminica, datele la zi ale clasamentului in zona sa de coronita. Rezultatele celor trei intalniri stau aparenta cuminteniei. Fiindca ele nu au tulburat peste masura asteptarile pronosportistilor. Nici chiar punctul scos de Otelul pe terenul Universitatii nu forteaza prea mult surpriza. Dar rezultatele, altfel conforme previziunilor, sunt pa­calitoare in raport cu povestea fie­carui meci in parte.

Prima partida a zilei s-a disputat la Sibiu. Orgoliosii CFR-ului fortau statura lor de calai in fata modestilor de la Vointa. Ei licitau o victorie lejera prin recunoscuta diferenta de valoare care separa cele doua loturi, dar si prin sansa de a depasi in clasament Ra­pidul, echipa turtita la Targu-Jiu de Pandurii. Numai ca sibienii, obraznici rau de tot, n-au acceptat cu­­mintenia executiei. N-au pus de buna voie capul pe taietor si au lucrat cu multa ambitie la sansa lor. Astfel au reusit ei sa si marcheze un gol prin care ar fi putut fi egalii gradatilor de la CFR. Numai ca atunci cand adversarul a fost ingenuncheat, arbitrul Radu Petrescu le-a scos mingea din poarta. Faza de cascadorii rasului fortata de o gretoasa simulare, gafa monumentala a fluierasului. Beto a degajat gresit, la adversar, a lasat poarta goala si, atunci cand si-a dat seama ca va fi executat fara drept de apel de Dilbea, s-a aruncat la pamant, ca si cand ar fi fost secerat de sibia­-

nul Iulian Popa. Radu Petrescu a muscat momeala ca cel mai fraier biban. A anulat golul lui Dilbea si a acordat fault pentru clujeni. Cand deciziile corecte ar fi fost validarea golului si sanctionarea disciplinara a lui Beto pentru simulare, o simulare grosolana.

Arbitrul Radu Petrescu a facut rezultatul meciului de la Sibiu din burta. Si tot din burta le-a acordat ceferistilor doua puncte in clasament. Am zice ca se mai intampla, ca Radu Petrescu visa colorat atunci cand a gafat. Nu aud insa nimic dinspre paszkanystii de la CFR. De la cei care, in urma cu cateva zile, tipau ca din gura de sarpe ca sunt persecutati, ca sunt mereu furati. Tace Arpadutzu, tace si gradatul sau numarul unu, Iuliu Muresan. C-asa sunt ei. Baieti de onoare si de caracter. Mare onoare, mare caracter. Asa cum ii caracte­rizeaza tacerea atunci cand se vad cu sacii altuia in propria caruta.

Chinuita a fost si victoria di­na­mo­vistilor de la Mioveni. Si aici arbitrul Marius Bocaneala a avut cateva de­cizii care-l suspecteaza la compe­ten­ta. Dar greselile sale n-au avut di­men­siunile gafei, n-au influentat re­zultatul, victoria dinamovistilor fiind asezata in cursul jocului. Prestatia economicoasa a antrenatilor lui Liviu Ciobotariu poate avea si o explicatie. Dinamovistii au ramas oarecum in conservare fiindca, pentru ei, ur­meaza fondanta finalului de sezon, meciul cu Steaua. Meci in care Di­namo lupta pentru consolidarea po­zitiei de lider, meci in care Steaua ar putea sa ceara, printr-un rezultat favorabil, scuze suporterilor.

×
Subiecte în articol: editorial