x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale S-au luptat printre morminte

S-au luptat printre morminte

de Adrian Cercelescu    |    22 Oct 2021   •   07:00
S-au luptat printre morminte

Incredibilă umilința premierului Florin, informat de Klaus Iohannis că îl concediază de la Palatul Victoria: „Dar sunt și eu președinte de partid”. Așa s-a încheiat o zi de încordare politică, în care se zvonise că Pinocchio și-a luat nasul la purtare și nu mai vrea să-l asculte pe marele cioplitor. Așa ar fi trebuit să se încheie și cariera lui Florin Cîțu, spre învățătură de minte pentru toate marionetele de partid și de stat. Numai că autorul celei mai proaste guvernări de la Cioloș încoace nu a fost dat jos, ci a fost dat sus. După toate probabilitățile, el va ajunge al doilea om în stat.

 

Se închide astfel un cerc perfect, desenat, probabil, fără să-și dea seama, chiar de Klaus Iohannis. Gândiți-vă că premierul desemnat Nicolae Ciucă era premier și în decembrie trecut. El a ținut lumina aprinsă la Guvern, cât s-a făcut trecerea de la Orban la Cîțu. Dacă marele strateg de la Cotroceni avea mintea cea de ieri, poate era mai bine să îl țină acolo. În felul ăsta, România putea să își vadă de durerea ei.

Dar, de la Ciucă la Ciucă, președintele Iohannis a organizat un război PNL-PNL, unul PNL-USR, până când favoriții săi au ajuns să se lupte printre morminte. Ale miilor de duși de COVID.

Pentru a desăvârși lucrarea, Klaus Iohannis a pus miercuri și bazele primei greve generale organizate chiar de Guvern. Pentru că ăsta va fi efectul dacă de săptămâna viitoare ceri certificat verde pentru a intra la muncă, în țara cu 70% nevaccinați. Nu mai așteptați autobuzele. Nici să se deschidă la farmacie. Nici să vină Poliția. 

Deci așa arată primul dintre cei patru ani de pace liberală, promisă după ce au câștigat alegerile. Și e loc de mult mai rău. E loc de fugărit lumea cu seringile pe stradă.

Probabil că președintelui îi merge prost cu golful și vrea să intre altfel în istorie.

×