x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Să fie dezastru!

Să fie dezastru!

de Adrian Cercelescu    |    21 Ian 2022   •   07:50
Să fie dezastru!

Mie, când o veni factura la gaz, vreau să-mi vină 50 de milioane. De lei, de euro, nu mă interesează. Vreau să fie o sumă lungă, să îi număr de trei ori cifrele, ca să mă asigur că totul e în regulă și pot răsufla ușurat: „Ufff! 50 de milioane”.

Toată lumea s-a cutremurat - unii de râs, alții de groază - când a apărut povestea pensionarei din Vaslui care a primit factură de 33 de milioane de lei, pentru gazele din decembrie. Toată această catastrofă financiară fiind provocată de un aragaz și o centrală.

Dar partea horror a poveștii abia vine. Este cea în care oamenii de la gaze au corectat factura și i-au trimis alta, în care avea de plată 1.700 de lei. Pentru un sfert dintre români, banii ăștia înseamnă tot salariul. Îl iei, îl dai la gaze, ești mort. Abia la a treia facturare s-a nimerit suma corectă, adică 200 de lei.

Problema în România este că nu mai contează decât dezastrele. Uitați-vă la cei doi ani de pandemie. S-au luat măsuri doar când salvările n-au mai încăput în curțile spitalelor. Au schimbat prizele abia când s-au făcut pacienții scrum.

Așa și cu facturile care ne pândesc. Adevărata nenorocire la Vaslui era dacă venea doar factura aia de 1.700. Nu știre, nu breaking news, nu virale pe Facebook. Doar birocrație și foame.

 

×