x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Săvulescu zgârie rău dinamovismul lui Borcea

Săvulescu zgârie rău dinamovismul lui Borcea

de Dan Dumitrescu    |    09 Ian 2012   •   21:00

Gigi Becali joaca spectaculos la bursa transferurilor. Omul a umblat la tescherea mult mai apasat decat a facut-o concurenta si anunta achizitii dupa achizitii. Agoniseala nu reprezinta insa, deocamdata, decat o frumoasa promisiune.

Adevaratul decont al investitiilor, confirmarea bunei orientari in intentia completarii lotului stelist, se va produce doar prin joc. In competitie. Dar Gigi nu are rabdare sa astepte. El a puncteaza deja la greu in razboiul vorbelor, zburatacind concurenta intr-un mare fel. Si jubileaza. Fiindca putini sunt cei care au ales tacerea inteleapta, putini sunt cei care au ales sa ignore spectacolul becalian. Importantii fuduliei majore i-au dat satisfactie lui Gigi Becali, acceptand sa interpreteze in piata pu­blica rolul victimelor revoltate. Astfel, spre sa­tisfactia lui Gigi Becali, spectacolul a devenit total. Ba, chiar maret. Pentru ca tocmai dinamovistii, tocmai rivalii de moarte sunt cei care au intrat in scena fara nici un fel de frana.

Nicolae Badea, in calitatea sa de prim prezi­den­tial la Dinamo, a fost cel care a initiat dialo­gul de la distanta. Badea si-a procurat prima in­fran­gere atunci cand a incercat sa-l ob­struc­tioneze pe Gigi Becali in tentativa acestuia de a-l inmatricula pe Chipciu la Steaua. Dar nu s-a lecuit. A continuat sa joace la mica ciupeala si astfel si-a asigurat cel de-al doilea esec. Dinamo l-a pierdut pe Pirvulescu. Fotbalist care a ajuns tot in curtea Stelei dupa ce Gigi Becali si-a finantat orgoliul printr-o striga­re mai generoasa catre medieseni. Ratarea tintei nu a modificat doar tabela de marcaj in me­ciul Steaua – Dinamo. S-a intamplat si mai rau. Gra­datii de la Dinamo au inceput sa se cotonogeasca intre ei, fiecare dintre acestia conside­rand ca pute a pisica moarta in curtea vecinului.

Borcea a dat tonul sucarului intern, decla­rand ca doar absenta sa de la locul faptei este cea care a generat derapajele din Stefan cel Mare. Remarca implica de drept si un alt adevar pe care Borcea nu l-a rostit raspicat. Anume acela ca Nicolae Badea si Dragos Savulescu nu au capacitatea de a lucra meserias pentru Dinamo. De aceasta data Nicolae Badea a ales bine, adoptand o pozitie discreta fata de ata­cul lui Borcea. Stia el de ce. Avea spatar de serviciu. Afanisitul Dragos Savulescu, desavarsit in superficialitatea sa culturnica, ofensat pana la durere in orgoliul sau de baiat, a inceput sa zgarie cu harnicie la dinamovismul lui Borcea. Dragoselu a uitat probabil ca s-a afisat in vitrina dinamovista agatat de degetelul lui Borcea. O considera el ca, acum, sta mult mai bine atarnat la remorca lui Badea si din acest motiv si-a reorientat jetul.

N-am argumente serioase care sa-mi permita acordarea vreunor calificative valorice lui Borcea sau Savulescu. Comparand insa, Borcea iese in avantaj clar. El are un statut bine con­turat la Dinamo. Savulescu, in schimb, se mis­ca braunian in afacerile din fotbal. Numai cand ma gandesc ca acest individ a avut tupeul sa poarte discutii despre fotbal, discutii contradictorii, cu Cornel Dinu apreciez cum se cu­vine temeinicia imposturii care-l caracterizeaza. Si-l las in durerea lui. Altceva ma preocupa. Raul pe care cearta sefilor il poate face echipei Dinamo. Nu ma gandesc neaparat la rezultatele lamentabile ale campaniei de transferuri. Mai rau decat atat ar face echipei capriciile conducatorilor care pot ravasi lotul deja existent. Aud zvonuri pur si simplu ingrijoratoare. Dar asupra acestui subiect vom reveni.

×
Subiecte în articol: editorial