x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Sentimentul recunoştintei. Pentru invitaţii mei!

Sentimentul recunoştintei. Pentru invitaţii mei!

de Irina Corduneanu    |    15 Dec 2012   •   00:07
Sentimentul recunoştintei. Pentru invitaţii mei!

Nu e uşor să înregistrezi sâmbăta. Fiecare ar avea ceva de făcut. În plus, Antena 2 e un post de divertisment. Invitaţii sunt din zona divertismentului. Cei din divertisment nu au week-end-ul liber.”Te, rugăm, hai să facem schimb! Dă-ne nouă spaţiul de la zece dimineaţa şi ţi-l dăm noi pe-al nostru, de seara. Nu avem invitat!” Cine e cel cu vorba dulce şi privirea de căţel iubitor? Vlad Conovaru, producător Antena 2 şi coprezentator al emisiunii “Ca băieţii”. Coleg bun. Cam escroc. Escroc sentimental. “Bine că pot aduce eu patru invitaţi, plus alţi doi-trei invitaţi surpriză, la final, şi voi nu aduceţi unul!” îl cert eu. “Păi, mai avem şi treabă. Ştii tu, ca băieţii”. Râde, conştient că a câştigat. Facem schimb.

Cunoaşteţi vorba aceea cu facerea de bine, cu consecinţe nefaste uneori… Băieţii n-au început înregistrarea la timp, că de, e sâmbătă. Au înregistrat două ediţii. Programul s-a decalat cu o oră. După ei, încă o înregistrare. Colegii de la “Petrecem ca lumea”. Au încercat ei să recupereze din timp, dar e greu. Înregistrau pentru Revelion şi… e sâmbătă.

Au venit invitaţii mei. La timp. Mă uit la Adina Halas. Extrem de frumoasă. A jucat într-o super reclamă românească. Goală, iese din piscină. Vede pe o uşa semnul “interzis femeilor”. Intra în vestiarul bărbaţilor, care rânjesc maxim. Se duce la un frumuşel şi îi ia prosopul de la brâu. Din aceeaşi mişcare, îşi înfăşoară prosopul în jurul… părului ud. Apoi iese. A fost asistenta lui Mircea Badea, a făcut ea multe lucruri, dar când zic Adina Halas, zic reclama aceea.

Eduard Jighirjiu mi-e foarte drag. E actor, e moderator tv, are propriul său studio de înregistrări. E înalt, chiar foarte arătos. Îl văd şi mă gândesc instant la…soţia lui. O finuţă, o drăguţă, cu nume predestinat: Adriana Drăguţ. Îi spun: “Să ştii că eu, când dau cu ochii de tine, mă gândesc la nevastă ta. Mi-e foarte dragă”. Edi râde: “Toată lumea face asta”. E o persoană caldă, liniştitoare. Înţeleg de ce îl iubeşte Adriana pe el şi el o iubeşte pe Adriana.

Cristina Roman a mai fost la Distracţia pe vremea mea, în sezonul doi. La provocări i-am dat să bată cu telul două albuşuri. Evident castronul trebuia să fie ţinut de partenerul ei de ediţie: Cătălin Vieru de la Trupa Haiducii. S-au jucat. Noi am râs. Bolul a stat în poalele lui Cătălin, care s-a plâns că faţa noastră i-a făcut ouăle băţ. Acum stă cuminte pe canapea. Aşteaptă să începem. Are alt partener de distracţie.

Paul Panait. Un băiat minunat. Cântă bine. Compune. Are talent. Şi umor. Toţi patru se potrivesc de minune. Dar, timpul trece, şi se strecoară o stare de discomfort. Adina îmi spune: “Iartă-mă, dar eu peste fix 50 de minute trebuie să plec. Sunt aşteptată la o masă importantă. E vorba despre bărbatul meu şi ceva parteneri de afaceri. Nu pot lipsi. Am promis”. Da. Noi am întârziat. Adică băieţii. Toată lumea munceşte să facă platoul. Chiar şi directoarea postului. Nu e prima dată când Mirela Albu face asta. Este şi producător general. Totdeauna a pus osul la treaba. Dar nu poate extinde timpul. Minutele trec… trebuie găsită o soluţie de criză… trebuie înlocuită o invitată acum. În 10 minute.

O chemăm pe Ioana Chelaru. Din zbor. Abia îşi terminase treaba şi mergea spre casă. Se întoarce. De dragul nostru. De dragul meu. Mă uit la Adina Halas: “Iartă-mă! Te-am adus şi te-am încurcat. Poţi să pleci, dacă aşa trebuie”. “Mi-ai găsit înlocuitoare, da? Ok. Vin altă dată. Înţeleg. Dar nu mai pot sta. Vin, de dragul tău”. Mă uit, rugător, la ceilalţi. “Cât de tare v-am încurcat? Mai puteţi sta? Mai trebuie să plece vreunul dintre voi?” Edi se uită la mine cu o privire caldă: “Ne-ai încurcat, dar nu contează. Stai liniştită. Rămânem. De dragul tău”. Mi se strânge inima. Pe Edi îl aşteaptă acasă soţia şi puştiul lui, de trei ani. Să meargă la o petrecere. Sigur, Cristina şi Paul, care mă privesc zâmbindu-mi cu drag, au şi ei treaba lor. E sâmbătă seara. Eu port povara dragului lor pentru mine şi Distracţia pe vremea mea. Simt recunoştinţă. Pentru invitaţii mei.
Va sună cunoscut? Distracţia? Emisiunea? Recunoştinţă? Drag?

×