x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Singurul blat, prestația mută a lui Mutu

Singurul blat, prestația mută a lui Mutu

de Dan Dumitrescu    |    12 Mai 2014   •   12:57

Petrolul și Astra au funcționat ceva vreme într-o vecinătate oarecum conflictuală. Găzarii, deși mai sărăcuți la buget, erau proprietari ai unei onorante tradiții și, din această postură, nu suportau ca Ploieștiul natal să găzduiască niște venetici. Așa se face că Ioan Niculae, un înstărit al tranziției, a decis să-și domicilieze astralii la Giurgiu. Distanța astfel creată n-a potolit râca. Pricinile orgolioase de peste gard funcționează și de la distanță, găzduite fiind acum îngăduitoarea ogradă ligistă. Petrolul și Astra înviorează campionatul prin disputa arțăgoasă pentru locul doi.
Pașii greșiți ai Astrei l-au determinat pe patronul Ioan Niculae să facă un ping-pong nătâng cu antrenorii Daniel Isăilă și Florin Marin. În acest timp Petrolul a urcat din x-urile de început ale lui Răzvan Lucescu spre trei victorii consecutive. A venit însă etapa cu numărul 32. Etapă care a demonstrat că fotbalul nostru este total anapoda. A demonstrat că în fotbalul nostru deranjul are calitatea de a mobiliza, în timp ce starea de bine are efect anestezic. Isăilă a câștigat cu Astra la Botoșani, în fața unei echipe destul amenințătoare, în timp ce Petrolul a capotat la Chiajna, în fața Viitorului, în fața unor copii pe care lumea îi credea victime sigure.

Rezultatul neașteptat de la Chiajna a dat de lucru bârfei jegoase. A dat de lucru năzăricilor cu idei puține și fixe. A dat de lucru celor care cred că tot ceea ce nu pricepe mintea lor odihnită se cheamă blat. Luați la număr, fiindcă identitatea nu-i certifică, observi că susținătorii variantei blatului sunt aceiași care hărniceau cu ceva timp în urmă pe altă temă.

După victoria Petrolului împotriva botoșănenilor, zeci de titluri și multă salivare editorială vesteau că fotbalageala noastră s-a pricopsit din nou cu oarece strălucire de briliant. Ce se întâmplase de fapt? După o lungă perioadă de pauză, cauzată accidental, Adrian Mutu a jucat din nou fotbal, punând cireașa pe tort la meciul Petrolul – FC Botoșani. El a intrat în teren, din postura de rezervă, în minutul 66. După numai cinci minute s-a întâlnit și cu mingea. Care era pusă pe punctul cu var după un 11m obținut de Tamuz. Adrian Mutu a executat lovitura și, ce credeți, a reușit să înscrie. Măreața izbânda a dat de lucru până la refuz plotoanelor de aplaudaci. Declarațiile marginalilor s-au reunit, în timp, cu declarațiile de complezență emanate de Răzvan Lucescu pe aceeași temă.

Valul falsei înălțări l-a stimulat și pe Mutu. Dar la tupeu, nu și la fotbal. Fiindcă n-ar fi contat toate prostiile pe care le-a spus briliantisimul dacă ar fi practicat același tupeu și în joc. Dar titularul Mutu a avut la Chiajna o prestație mai mult decât mută. L-au îngropat în anonimat copiii de la Viitorul. Concluzia fiind că singurul blat s-a consumat prin declarații sforăitoare. Pe teren Petrolul a pierdut pe bune. Și dacă Petrolul nu va stopa blatul declarațiilor de clacă va pierde și meciul campionatului, cel cu Astra.

×