x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Steaua se dezintegrează cu dezinvoltură de căpcăun

Steaua se dezintegrează cu dezinvoltură de căpcăun

de Dan Dumitrescu    |    06 Feb 2014   •   10:13

Calicia fotbalului nostru performează chiar și în pauza competițională. Transferurile care în urmă cu ani aveau ceva din strigarea reușitei au devenit doar o anostă negustorie de tarabă. Livrăm la export cu mare greutate, la preț de marcă neînregistrată, și importăm fel de fel de parcați prin haltele finalurilor de carieră. Nici pe traseismul intern nu mai întâlnești atracțiile de altădată. Fiindcă miracolele refuză să apară în lucrarea neghioabă din zona de selecție și instruire a fotbalului juvenil. Cred că iarna 2013 – 2014 devine, în materie de transferuri, cel mai de jos reper. Cel mai de jos, dar nu definitiv. Perspectiva se conturează și mai amenințător.

Micuții campionatului traversează pauza competițională într-o discreție totală. Informațiile care mai animă cât de cât peisajul media atârnă doar de fudulii conjucturali ai clasamentului. Un clasament care, în partea sa superioară, este cu mult mai strâns decât ceea ce se pronostica la debutul competiției. Astra și Petrolul s-au așezat deasupra Stelei beneficiind, ce-i drept, de restanțele bucureștenilor. Dar, chiar și așa, surpriza unui nebănuit echilibru funcționează. Numai că nu este o vorba de vreo surpriză plăcută. Fiindcă Astra și Petrolul nu-și justifică pretențiile de frunte prin jocuri care să fi rupt gura târgului. Nu. Steaua este echipa care plonjează tot mai convingător în mediocritatea competiției. Steaua este echipa care pare că se dezintegrează cu dezinvoltură de căpcăun. Afirmația are susținerea răvășirii pe care o înregistrează lotul stelist.

Astra a mutat destul de echilibrat în această iarnă. Perspectiva câștigării unui titlu, oricât de șubredă ar fi ea, îi dă târcoale lui Ioan Niculae. Îi stimulează fudulia și îl determină, probabil, să acorde mai multă atenție meseriașilor. Petrolul a acceptat transferurile unei teribile gălăgii. Decontul acestui spectacol piețar face însă echilibristică pe lamă de cuțit. Steaua nu bifează însă nicicum promisiunea vreunei ascensiuni. Echipa care era creditată cu forța de a călări dezinvolt campionatul rămâne doar în amintire. Echipa pe care Gigi Becali o încropise atunci când putea comunica liber cu sfătuitori competenți și de bună credință se risipește. Se risipește doar în avantajul conjuncturalilor care parazitează acest club. Mihai Stoica rămâne același statornic comisionar al soluțiilor falimentare. Iar Laurențiu Reghekampf rămâne mai mult soț decât antrenor.

×