x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Stoica și Reghekampf, doi defecți într-o singură idee

Stoica și Reghekampf, doi defecți într-o singură idee

de Dan Dumitrescu    |    20 Oct 2013   •   10:44

Capriciile vremii bagă rinita la înaintare cu mare tupeu. Pacienții își sărbătoresc necazurile prin strănuturi, care de care mai productive. Ne umblem de noroc mincinos la tot pasul, dar nu dezarmăm. Fiindcă micile intemperii nu mai contează atunci când ai antrenamentul înaintării prin jetul cotidian.

Fotbalul nostru, mai răcit ca niciodată, are și el jetul său. Stăpânii robinetelor soioase din fotbal nu-și află odihna pentru nimic în lume. Bagă purgație maximă în fenomen fiindcă lighioanele doar astfel se pot face remarcate.

Am petrecut în Andorra câteva zile refuzând orice informație venită din fotbalul natal. Și tare bine mi-a fost. Dar puținul se consumă repede.

Chiar înainte de a reveni în țară, m-am întâlnit la meciul pentru care făcusem deplasarea cu poveștile de care vremelnic scăpasem. Repertoriul suporterilor referitoare la brutării, la pușcării, la alte case de odihnă și tratament au constituit preacomodarea. Am aflat apoi, de la jurnaliștii legați de redacțiile de-acasă, fel de fel. Multe la fel. Unul dintre subiectele abordate s-a împroprietărit însă cu atenție sporită din partea comentatorilor. Era vorba despre comportamentul șefilor steliștii față de ziariștii români prezenți la amicalul din Turcia, cu Șahtior.

Mihai Stoica și Laurențiu Reghekampf, doi defecți într-o singură idee, au apelat la organele de ordine pentru a bloca orice dialog al fotbaliștilor steliști cu presa din România. Subfustiștii profesionali ai repudiatei Anuța au făcut vorbire despre silenzio și stampa. Dar când interesele meschine ale celor doi, plus a treia, capătă prioritate față de interesele echipei, silenzio stampa devine, de fapt, tăcere de tamba. Iar faptul că cei doi, plus a treia, se fac de râs prin comportamentul lor de bipezi nearticulați, nu ne interesează. Dar comentariile despre eveniment au devenit vecine cu steliștii aflați în Andorra cu naționala. O vecinătate stânjenitoare, o vecinătate apăsătoare, pentru că steliștii aflați în Andorra nu beneficiau, precum șefii lor, de protecția nesimțirii.

Embargoul impus de căprarii Stelei, niște victime ale încăpățânării neghioabe, funcționează în continuare. Iar jetul lor pricinos creează reacții. Crează adversități care prejudiciază la greu interesele echipei și ale fotbaliștilor steliști. Pe Steaua o așteaptă meciuri importante. Posibile meciuri ale unei reabilitări în plan european. Steaua va întâlni în Europa adversari tari. Tari la fotbal. Nu este cazul ca echipa să mai înfrunte și adversitățile create de cei tari de cap. 

×