x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tătuca Prodan nu are ce căuta lângă niște mincinoși

Tătuca Prodan nu are ce căuta lângă niște mincinoși

de Dan Dumitrescu    |    30 Mar 2014   •   12:58

Conducerea politrucă a FRF performează în stilu-i de latrină care o caracterizează. Simbriașii din slujba zburleanului, pentru a părea mărinimoși, au promis juniorilor din selecționata Under 17, participantă la Turneul de elită din Scoția, un fel de mini-diurnă. Dar promisiunea nu a fost onorată, chiar dacă respectiva cheltuială nu reprezenta cine știe ce efort financiar. Păcăleala le-a creat tinerilor fotbaliști o stare de dezamăgire pe care Daniel Prodan, conducătorul delegației, și Costel Gîlcă, antrenorului lotului, nu o puteau trece cu vederea. Și, fiindcă cei doi fac parte din categoria celor care n-au mințit fotbalul la viața lor, au achitat diurna juniorilor din propriile buzunare, acolo în Scoția.

Povestea diurnei, cea reală, a apărut în presă. Și nu promitea să facă valuri dacă vinovații și-ar fi asumat fapta cu scuzele de rigoare. Dar, nu! Adevărul nu potolește niciodată foamea mâncătorilor de minciuni. Ei, mâncătorii de minciuni, nu se satură niciodată până nu golesc farfuria de resturile urât mirositoare. Trompetiștii propagandei zburlene, deghizați în surse federale, au suplimentat rația dejecțiilor prin comunicări la fel de mincionase ca și promisiunea diurnei. Adică, vezi doamne, Prodan ar fi plătit diurna tinerilor fotbaliști din banii ridicați din visteria federației în acest scop. Adică Prodan minte și, pentru că este un mincinos, va fi zburat din federație.

Intenția debarcării lui Prodan reprezintă singura lucrare în care Zburleanu și clica sa pot fi bănuiți de sinceritate maximă. Dar motivarea unei astfel de decizii nu poate fi în nici un caz aceea că Prodan este un mincinos. Dimpotrivă! Prodan ar trebui îndepărat din federație fiindcă un om care spune adevărul nu poate face casă bună cu niște mâncători de minciuni. Tătuca Prodan trebuie îndepărtat din federație fiindcă este ardelean al dracului, ardelean care nu știe să tacă atunci când este călcat pe bombeu.

Scrisoarea lui Didi Prodan este edificatoare în acest sens. Citind-o, n-ai cum să nu-i dai dreptate. Dar, pentru a o citi, trebuie să te duci pe Ziare.com. Fiindcă cotidianele de specialitate, cele cărora le pasă de sport, poate prea mult, nu s-au învrednicit s-o preia. Fiindcă ioanițiștii sunt corecți rău de tot. Și ăia rămașii în redacție, și ăia plecații pe la federație. Fiindcă și rămașii și plecații au partitura lor pe care niciun adevăr n-o poate corecta. De aceea n-a apărut scrisoarea lui Prodan nici măcar pe site-ul federației.  

×