x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Tehnocratul politician

Tehnocratul politician

de Elena Cristian    |    06 Ian 2016   •   08:01
Tehnocratul politician

Sunt oameni care, pur şi simplu, nu au ce căuta într-o funcţie publică. Nu sunt făcuţi pentru asta. Nu ştiu să gestioneze relaţia cu cel în sluj¬ba căruia ar trebui să fie. Sunt multe exemplele care confirmă această teorie. Iar unul dintre ele este Gabriel Biriş. Recent, acesta a făcut declaraţia cu cele trei milioane de fantome… vii, care fură de la statul român şi care ar trebui executate. Chiar dacă a revenit, şi-a cerut scuze şi a încer¬cat să nuanţeze spusele iniţiale, modul în care domnul Biriş vede lucrurile este nu numai total greşit, ci şi de-a dreptul revoltător. Pentru că un oficial al statului român, fost şi actual om de afaceri, specialist, de altfel, îşi dă cu părerea, public, fără să aibă în spate date şi fără un plan de acţiune din care să-i reiasă strategia de lucru. Mai exact, Gabriel Biriş a vorbit ca mulţi dintre politicienii români, părelologi despre tot şi toate, fără o minimă documentare.

Şi dacă acesta ar fi fost singurul exemplu de tehnocrat… exaltat, poate aş spune că Sărbătorile or fi fost de vină. Că domnul cu pricina s-a lăsat luat de valul funcţiei şi a vrut să-şi impresioneze şeful. Recent, însă, şi alţi tehnocraţi… celebri au dat cu bâta-n baltă, arătându-ne clar câţi lei - mai exact doi - dau ei pe românul de rând. Întâmplător sau nu, doamna Paliu este şefa domnului Biriş. De aici şi gândul că îşi dorea să impresioneze. De unde aş putea să deduc că proba elimi¬natorie pentru un post sus-pus la Finanţele ţării este să fii cât mai arogant cu poporul. Şi dacă argumentele anterioare nu sunt suficiente, vă rog să vă reamintiţi de doamna Ioana Petrescu.

Gabriel Biriş ar trebui să-şi dea demisia. Acelaşi lucru ar fi trebuit să-l facă şi doamna Paliu. Nici unul, nici altul însă nu dau semne că ar intenţiona să facă aşa ceva. O lecţie despre faptul că, în România, oricât de tehnocrat ai fi, te transformi rapid în politician. Şi că funcţia poate dăuna grav.
 

×