x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Udrea şi Obreja continuă tangoul bugetar

Udrea şi Obreja continuă tangoul bugetar

de Dan Dumitrescu    |    02 Noi 2011   •   21:00

Lancezirea in anonimat il starneste la nervi pe Rudel Obreja. Astfel se poate explica faptul ca omul nostru a incercat, in ultimul timp, noi exe­cutii care vizeaza audienta media. Rudel Obre­ja a proptit prima directa in falca TVR-ului. El a reprosat cersetorilor publici, cersetorilor de partid si de stat, faptul ca nu s-au scarpinat la saracie pentru a achizitiona transmisia unui nou meci in care va boxa Lucian Bute. Lasitatea lui Obreja in acest caz este suprema. Fiindca directa plasata in ficatul unui adversar deja rapus de lacomie si de faliment, cum este TVR-ul, nu-ti poate aduce glorie. Realitate pe care, in cele din urma, se pare ca a inteles-o si Rudel Obreja. Astfel se poate explica reorientarea sa catre o alta tinta, si anume capabilul minister al capabilei ministrese Elena Udrea.

Se stie ca prima Elena cotrocenista s-a atarnat, prin iulie a.c., cu aleasa gratie, de notorietatea aceluiasi Lucian Bute. Atunci, la complexul Romexpo, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie isi punea centura la bataie in meciul cu Jean Paul Mendy. Lucian Bute, om cumsecade si sportiv de toata lauda, a castigat in ring. Dar victoria sa si marea bucurie de a fi boxat din nou in fata romanilor de-acasa au fost umbrite de o slinoasa lucratura propagandistica. Rudel Obreja si cea mai blonda Elena a PDL-ului au regizat marea rusine a momentului. A momentului de final. Lucian Bute, victorios si calauzit de bun simt, a multumit publicului minunat prezent la Ro­mex­­po. Public care, spunea Bute, l-a purtat spre succes. Din discursul sportivului lipsea insa, normal de altfel, plecaciunea obedienta. Atunci a intervenit, in direct, Rudel Obreja. Cel care i-a soptit lui Bute sa bage in discursul sau si ceva cuvinte de cobza libidinoasa la adresa Elenei Udrea. Bute, neavand incotro, s-a conformat. Dar cum martorii evenimentului erau deja ingretosati de asemenea atarnari electorale, au reactionat in consecinta. Astfel elogiul s-a amestecat, nefericit, cu injuratura.

Lucian Bute a fost expus vecinatatii cu reprosul total nemeritat. Beneficiul acoperea indestulator compromisul doar in calculele lui Rudel Obreja. Fiindca el urma sa incaseze, prin propria-i firma, ca promotor al evenimentului, din fonduri europene gestionate de ministerul udrist, aproape doua milioane de euro. Dar decontul compromisului se chinuie si acum in drumul sau de la promisiune la plata efectiva. Udrea si-a consumat cu fudulie pozitia unei generoase expuneri pe carca lui Lucian Bute. Dar nu-si poate onora si promisiunile financiare presupuse de promovarea frunzei turistice care a facut-o celebra printre cheltuitorii bugetari.

Fiindca controlul gestionarii fondurilor europene nu este realizat doar de finantistii partinici. In astfel de cazuri au dreptul de a decide si functionari europeni care nu prea sunt spurcati la spaga. Acestia au pus frana banilor care trebuiau sa ajunga la Rudel Obreja, considerand ca nu au fost onorate clauzele contractuale. Iar Rudel Obreja, desi o pretuieste in continuare pe Elena Udrea, desi investeste in dansa o stima deosebita, se plange ca nu-si primeste banii. Si iese public la atac. Fiindca, chiar daca pierde el ceva din euroii promisi, compenseaza prin ceva recuperare la capitolul notorietate.

×
Subiecte în articol: editorial