x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un ministru aproape căzut la datorie

Un ministru aproape căzut la datorie

de Adrian Cercelescu    |    27 Oct 2015   •   07:52

La momentul T + 6 zile de la accidentul în care “viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne” (V-MSNMAI), Gabriel OPREA era să cadă la (probabil)datorie într-o groapă din București, marele supraviețuitor al tragediei a explicat națiunii cum s-au petrecut lucrurile.

Numărul doi din Guvernul de la București este, de o săptămână, cea mai vânată persoană din România. Sute de oameni i-au cerut capul în stradă și alte câteva mii îl înjură pe Facebook, dar unul nu s-a gândit că victima putea fi chiar înalta persoană. A fost la doar un motociclist și o mașină de poliție distanță de dezastru.

Aproape perfectă declarația citită ieri de marele om. Mesajul că, dacă nu-i cerea Iohannis să vorbească, el și astăzi mai suferea în tăcere știindu-se nevinovat este luat din aikido: profitând că președintele a încercat să-l lovească, i-a preluat forța pentru a-l ștrangula public. S-a greșit puțin doar la descrierea accidentului: pe aia cu ”n-am văzut, n-am auzit” am mai auzit-o la Ponta.

Din emoționanta declarație reies următoarele. Luase cu treabă coloana aia oficială? Absolut. Ce părere are despre atacurile dușmanilor politici? „Complect” nefondate. De ce nici nu s-a dat jos din mașină? Logic, pentru că un un agent i-a cerut ministrului de interne să circule. Noroc chior, pentru că, în general, dacă oprește coloana oficială, înseamnă că a ajuns (drace! încă nu s-a fabricat semaforul care să țină pe loc un politician român de care atârnă guvernul). Putea, deci, să coboare în gropile alea și să-l avansăm premier post-mortem.

Cum ar fi arătat România astăzi, în șerpăria politică internă și deranjul internațional? Mai ținea coaliția sau acum eram cu Ponta avocat și Predoiu prim-ministru? Oare ISIS, văzându-ne slăbiți, ar fi rezistat tentației de a ne arunca pe toți în aer, ca să-și tragă califat până în județul Vaslui? Chiar: nu cumva ridicarea asta împotriva V-MSNMAI Gabriel Oprea este mâna rușilor, un atentat împotriva, scuzați repetiția, interesului național?
 

×