x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Venirea la Dinamo l-ar odihni definitiv pe Adrian Mutu

Venirea la Dinamo l-ar odihni definitiv pe Adrian Mutu

de Dan Dumitrescu    |    24 Apr 2012   •   07:26
Venirea la Dinamo l-ar odihni definitiv pe Adrian Mutu

Informatia conform careia Adrian Mutu ar putea reveni in campionatul intern face cariera apasata in media. Propagandistul care a patentat respectivul zvon a fost Cristian Borcea. Nici nu se putea altfel. Fiindca niciodata conducatorul dinamovist nu va renunta la apucaturile de suporter frenetic, de suporter chinuit de amintirile unor vremuri mai bune pentru echipa sa. Apoi, anuntul lui Borcea a generat reactii firesti. Jurnalistii l-au asaltat cu intrebari insistente pe inculpat. Si Adrian Mutu a fost astfel pus intr-o situatie delicata. Negarea categorica a posibilitatii de a se intoarce la Dinamo risca sa fie interpretata ca gest inamical fata de niste fosti tovarasi de joaca, fata de clubul care l-a lansat pe orbita europeana. De aceea Adrian Mutu a taiat subiectul la jumatate. A spus ca ar putea reveni la Dinamo, dar conditionat. Adica numai daca Dinamo va fi participanta in grupele viitoarei editii a Ligii Campionilor.

Rezerva de timp si de liniste pe care Adrian Mutu si-a creat-o prin raspuns diplomatic nu a fost insa respectata de un alt conducator dinamovist. Nicolae Badea a gasit de cuviinta sa se imprumute si el cu putina atentie din subiect. Omul a forjat pe tema repatrierii lui Adrian Mutu aducand in discutie prieteniile indestructibile dintre fotbalist si clubul din Stefan cel Mare. Iar cand oamenii de afaceri discuta despre sentimente trebuie sa fim ingaduitori. Fiindca gimnastica minciunii nu este intotdeauna chiar atat de penala. Ba, uneori, e chiar nevinovata.

Posibilitatea revenirii lui Adrian Mutu in campionatul intern pare, pana la un moment dat, vesela si inofensiva. Dar, la o privire mai atenta, faptul ca aceasta poveste pare plauzibila aduce cu sine umbra unor tristeti consistente. Fiindca suntem fortati sa luam in calcul finalul de cariera al unui fotbalist care a acceptat extrem de lejer risipa de sansa. Fiindca suntem fortati sa ne intrebam ce valoare poate avea un campionat care incearca sa se intremeze prin imprumut din renuntarile altora. Gandind astfel nu-mi doresc sa-l revad pe Adrian Mutu in halta terminala, nu-mi doresc sa-l vad in echipamentul sau de tinerete fotbalistica. Vreau sa cred ca Adrian Mutu mai are pret prin fotbalul de bun angajament. Doar o astfel de varianta ar fi capabila sa-l stimuleze in continuare. Venirea la Dinamo, in schimb, l-ar odihni definitiv. Si nu cred ca ar trece mult timp pana cand mult-doritul Mutu sa devina unul dintre cei repudiati de galerie. Pe de alta parte, nici Dinamo n-ar iesi pe plus. Exceptand momentele de gratie ale lui Adrian Mutu, pe care le banuiesc cu sinceritate, echipa ar fi fortata sa evolueze in inferioritate numerica.

Nu-mi doresc ca pledoaria sa fie interpretata ca un refuz al fotbalistilor care au mai multi ani. Niciodata nu am vorbit si nici nu accept sa se vorbeasca despre fotbalisti batrani. Fotbalistii raman fotbalisti cat timp au prestatii de calitate, idiferent care le este varsta din buletin. Si, dimpotriva, ii admir mai degraba pe cei uita sa mai oboseasca. Tocmai de aceea spuneam ca nu vreau ca Adrian Mutu, un fotbalist care mai poate ajuta echipa nationala, sa parcheze in halta finala.

×