x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vorbalagiul atacă din nou la Hagi și Prodan

Vorbalagiul atacă din nou la Hagi și Prodan

de Dan Dumitrescu    |    08 Apr 2014   •   12:38

Asociațiile pentru protecția rătăciților trebuie să intervină de urgență în disputa dintre Daniel Prodan și Răzvan Burleanu. Fiindcă, și dacă ar fi drept, este inuman să lași un bărbat în toată firea, care mai e și ardelean pe deasupra, să dea de pământ în așa hal cu un nichipercea de talia zburleanului. În plus acțiunea lui Tătuca Prodan este și inutilă. Deoarece infantilismul, care pare să reprezinte tatuaj definitiv în comportamentul lui Răzvan Burleanu, îi creează acestuia imunitate perfectă în fața oricărei corecții. În aceste condiții, pentru salvarea pacientului, nu este de urmat decât o singură cale. Internarea sa într-un mediu care să nu aibă nimic comun cu puterea de decizie.

Mărturisesc că uitasem pentru câteva zile de isprăvile politrucului de la FRF. Mi-am odihnit în acest timp plictiseala observând oarece meciuri prin campionatul nostru cel cotonog. Dar Răzvan Burleanu nu știut să profite de șansa nebăgării în seamă. Masochistul s-a vrut din nou în față și a organizat o conferință de presă în cadrul căreia s-a dat din nou cu capul de toți pereții. S-a dat cu capul de toți pereții printr-o vorbăleală fără rost, printr-o vorbăleală numai bună să facă reclamă cutiuței sărace de care dispune.

Atacul la Hagi a săturat exemplar prosteala sa și a neghiobilor care-l acompaniază. Din vorbe amețite incultural Burleanu a reușit următoarea emanație în legătură cu Hagi: Se știa că este recunoscut pentru misoginismul său. Nu reproșăm construcția pleonastică fiindcă nuanțele pot crea, în anumite cazuri, dureri de cap. Remarc și reproșez doar faptul că între adevăr și acuzație există o cale pe care doar minciuna o poate parcurge. Sau poate că Burleanu caracterizează ca misoginism comportamentul lui Hagi față de sine. Asta s-ar numi însă altfel și nu vreau să intru în amănunte. Mizez totuși pe ideea de gafă și nu mă gândesc la alte sensibilități omenești.

Vorbele multe și aiurea i-au jucat festa lui Burleanu și atunci când acesta s-a repezit în Tătuca Prodan. Despre care a spus: Are un comportament defăimător și aduce prejudicii de imagine federației. Trec peste faptul că prețiosul vorbalagiu ar fi trebuit să știe că defăimarea are, de obicei, construcție verbală. Pentru a mă face mai ușor înțeles îl anunț pe Burleanu că defăimarea este cam tot una cu bârfa. Iar comportamentul nu poate fi bârfitor. Rămânem însă la esență. Și constatăm că Burleanu nu-i iartă lui Prodan faptul că acesta din urmă a făcut publică povestea diurnei promise fotbalistilor juniori deplasați în Scoția. Dar atunci Prodan a spus adevărul. Iar adevărul nu poate aduce prejudicii de imagine federației. Adevărul nu-i poate deranja decât pe mincinoși. Și ne întrebăm de ce a fost deranjat Burleanu de adevăr? E cumva și el un mincinos? Sau doar șantajist? Care amenință cu posibile dezvăluiri despre o tentativă de viol.
Aștept răspuns. De la Răzvan Burleanu și, mai ales, de la Tătuca Prodan. Procesul e pe rol.

×