x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost dezvăluit unul dintre cele mai bine păzite secrete din istoria televiziunii americane. Vezi despre ce este vorba

A fost dezvăluit unul dintre cele mai bine păzite secrete din istoria televiziunii americane. Vezi despre ce este vorba

de Mediafax    |    11 Apr 2012   •   20:29
A fost dezvăluit unul dintre cele mai bine păzite secrete din istoria televiziunii americane. Vezi despre ce este vorba

Matt Groening a dezvaluit un detaliu inedit - unul dintre cele mai bine pazite secrete din istoria televiziunii americane - intr-un interviu acordat revistei Smithsonian Magazine, publicat, marti, online.

Localitatea Springfield din statul american Oregon a reprezentat sursa de inspiratie de care s-a folosit Matt Groening, creatorul "Familiei Simpson", pentru a crea celebrul oras fictiv cu acelasi nume din acest indragit serial animat, informeaza MEDIAFAX.

Groening a mai spus ca s-a inspirat din show-ul TV "Father Knows Best", a carui actiune se petrece intr-un oras numit Springfield.

Orasul Springfield din statul Oregon se afla la o distanta de circa 160 de kilometri de Portland, orasul in care s-a nascut Matt Groening.

Creatorul serialului a spus ca a oferit multa vreme raspunsuri false atunci cand era intrebat de jurnalisti despre orasul fictiv din "Familia Simpson".

Producatorii show-ului au facut din aceasta enigma un secret bine pazit si foarte longeviv, ascunzand cu abilitate coordonatele adevarate ale orasului care i-a inspirat.

Intr-un episod, personajul Lisa arata pe harta locul unde se afla Springfield, dar imaginea este blocata de capul fratelui ei Bart.

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a castigat 27 de premii Emmy si este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat in prime time in SUA. De la lansarea lui, in 1989, "Familia Simpson" a avut o serie de invitati speciali, precum Paul McCartney si Elizabeth Taylor, care si-au imprumutat vocea unor personaje din serial. Protagonistii productiei sunt Homer Simpson, un tata de familie lenes, dar inventiv, Marge Simpson, sotia lui Homer si o mama grijulie, si copii Bart, Lisa si Maggie. Cei cinci locuiesc in orasul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scara mai mica a intregii societati americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, sa abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia si politica internationala.

Serialul "Familia Simpson" a introdus expresia "D'oh!" in Oxford English Dictionary, iar membrii indragitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

×