x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost fabricat primul automobil – avion

A fost fabricat primul automobil – avion

de Corina Andriuta    |    30 Iun 2010   •   00:00
A fost fabricat primul automobil – avion

Sunt ciudate şi au un aspect mai puţin plăcut. Cu atât mai mult ne-am aştepta să le vedem zburând, şi să mai şi obţină aprobarea pentru a efectua zboruri de la Administraţia Federală a Aviaţiei. Ele sunt nişte maşini de tranziţie, titrează novate.ru, care ne pot ajuta şi pe carosabil, dar şi în aer. Sunt denumite generic „The Terrafugia Transition”.



Chiar dacă ştirea realizării acestei maşini nu reprezintă o noutate, ea fiind lansată pe piaţă cu ceva timp în urmă, în schimb acum a fost dat publicităţii anunţul că ciudata maşină a intrat pe liniile de produţie. Instantaneu, căutările pe Web, s-au transformat într-un mega-eveniment.

Mai mult de atât, maşina a fost construită. Într-un final a reuşit să şi decoleze de la sol. Ciudata realizare a prins chiar şi un spaţiu generos în popularul Daily Telegraph, publicaţie care a vorbit despre performanţele acestei maşini –avion.


The Terrafugia Transition este o bijuterie care cântăreşte doar 1320 de kilograme, contructorul spunând că „secretul constă în numărul elementelor de siguranţă, precum airbarg-urile şi zonele aerodinamice”. Terrafugia are, conform datelor tehnice, o autonomie de zbor de 20 de ore şi poate fi atât maşină de serviciu cât şi avion de mici dimensiuni. Până în prezent 70 de persoane s-au arătat dispuse să intre în posesia sa, plătind astfel un avans din costul total al maşinii, de 194.000 de dolari.


×
Subiecte în articol: lumea