x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost sau n-a fost?

A fost sau n-a fost?

de Anca Aldea    |    22 Dec 2009   •   00:00

O înregistrare postată pe site-ul www.youtube.com sugerează că premierul italian, Silvio Berlusconi, nu ar fi fost bătut, în urmă cu zece zile, aşa cum s-a afirmat, cu o replică în miniatură a Domului din Milano aruncată de un bărbat cu probleme psihice în cursul unui miting politic.

Potrivit paginii de internet a tabloidului britanic Daily Mail, senzaţionala lovitură pe care şeful guvernului italian, în vârstă de 73 de ani, ar fi încasat-o la Milano şi pentru care ar fi petrecut patru zile în spital a fost trucată.

Înregistrarea de opt minute postată pe YouTube şi prezentată de Daily Mail insistă pe faptul că sângele care se afla pe figura premierului era deja închegat la câteva minute după atac. Teoria conspirativă merge mult mai departe, o întrebare reieşind, între altele, din acest filmuleţ: dacă medicii au constat că Berlusconi a pierdut o jumătate de litru de sânge, de ce hainele premierului nu aveau nici un strop de sânge pe ele, şi doar faţa îi era pătată?

Cameramanul care a imortalizat aceste clipe a filmat un detaliu mai puţin obişnuit - după ce a fost urcat în maşina sa, premierul a fost acoperit de un agent de securitate, în a cărui mână se afla un dispozitiv foarte asemănător cu un spray care ar fi putut conţine vopsea roşie care să imite petele de sânge.

×
Subiecte în articol: magazin