x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actor italian, atacat la Roma după ce s-a dat român pentru a testa reacţiile localnicilor

Actor italian, atacat la Roma după ce s-a dat român pentru a testa reacţiile localnicilor

05 Mar 2009   •   00:00

Un actor italian, care a pretins că este român pentru a observa reacţiile cetăţenilor italieni, a fost agresat, insultat şi ameninţat în suburbia romană Guidonia, unde în ianuarie a avut loc un viol atribuit unor români, relatează presa italiană.



Actorul Paolo Calabresi, protagonist al emisiunii de divertisment "Le Iene", a mers în localităţile Largo Preneste şi Guidonia (la periferia Romei) pentru a testa reacţia localnicilor după recentele infracţiuni atribuite imigranţilor români. Actorul a pretins că este român, cerând anumite informaţii şi o ţigare. În 60 la sută din cazuri, Paolo Calabresi a fost refuzat şi insultat. În plus, în două cazuri a fost chiar agresat, fiind ameninţat cu un cuţit.
"Este un moment foarte delicat", a reacţionat primarul Romei, Gianni Alemanno. "Trebuie să combatem orice formă de ilegalitate, ajungând la un echilibru între atitudinea populaţiei, care este puternică, şi capacitatea de a face o distincţie între cei care comit infracţiuni şi cei care respectă legile", a insistat primarul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea