x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Algeria/ Mig-uri defecte, returnate Rusiei

Algeria/ Mig-uri defecte, returnate Rusiei

de Corina Andriuta    |    18 Feb 2008   •   00:00
  Algeria/ Mig-uri defecte, returnate Rusiei

12:26 • Forţele Aeriene ale Algeriei au decis să returneze Rusiei 15 avioane de luptă MIG-29SMT. Aparatele, livrate în perioada 2006-2007, erau inutilizabile, informează Kommersant.

Forţele Aeriene ale Algeriei au decis să returneze Rusiei 15 avioane de luptă MIG-29SMT. Aparatele, livrate în perioada 2006-2007, erau inutilizabile, informează Kommersant.

 

PROBLEME. În timpul testelor efectuate de către piloţii algerieni au fost reliefate multe probleme tehnice, datorate calităţii proaste a componentelor folosite la fabricaţie sau din cauza uzurii. După o lungă perioadă, în care Rusia a contestat problemele evidenţiate de cumpărător, la finele săptămânii trecute Serviciul Federal pentru Colaborare Militaro-Tehnică al Rusiei, "Rosoboronexport ", corporaţia MIG şi Forţele Aeriene din Algeria au semnat un acord oficial de înapoiere a avioanelor MIG-29SMT. Referitor la condiţiile de reziliere a contractelor ruşii nu pomenesc nimic. În schimbul avioanelor returnate Rusia îi va oferi Algeriei avioane mai moderne, MIG-29M2 , MIG-35 sau altă tehnică sau poate fi mărit lotul de avioane SU-30MKI care este livrat către Algeria. Nu este exclus ca Algeria să primească înapoi avioanele MIG-29SMT după ce vor fi reparate. Cnform unor date furnizate de către Ministerul de Finanţe al Rusiei, până la 1 februarie 2008 suma totală de bani primită din Algeria, pentru tehnică de luptă, este de 1,83 miliarde dolari.

×
Subiecte în articol: magazin