x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alias - Un serial multi-premiat

Alias - Un serial multi-premiat

de Adriana V. Paduraru    |    06 Ian 2006   •   00:00
Alias - Un serial multi-premiat

Dupa ce ati vazut primul sezon miercuri si joi, la Antena 1, serialul continua cu noi episoade la ProCinema.

SERIAL
Dupa ce ati vazut primul sezon miercuri si joi, la Antena 1, serialul continua cu noi episoade la ProCinema.

REZUMAT. Iubitorii serialului ii stiu povestea. Sydney Bristow (interpretata de Jennifer Garner) este ziua studenta, iar noaptea agent CIA. Si nu un agent obisnuit, ci unul care lucreaza pentru SD-6, o divizie secreta a agentiei. Cel putin asa crede ea. Colegii ei de munca, Dixon si Sloane, o sfatuiesc pe Sydney sa nu dezvaluie nimanui secretul vietii ei duble. Dupa ce incalca aceasta regula, viata lui Sydney va fi data peste cap. Logodnicul sau, Danny este ucis, iar ea trebuie sa se lupte pentru propria sa viata. Sydney afla ca si tatal ei, despre care nu mai stia nimic de multa vreme, face parte din aceeasi organizatie care, departe de a face parte din CIA, se afla de partea cealalta a baricadei. Sydney reuseste sa intre in contact cu adevarati agenti CIA si devine astfel un dublu agent a carui viata atarna in orice moment de un fir de par.

PREMII. Lista nominalizarilor si a premiilor pe care le-a obtinut serialul "Alias" este foarte lunga: in total, 20 de premii si 88 de nominalizari. Tocmai de aceea noi vom mentiona doar cateva dintre ele. Pentru anul 2005, serialul a fost nominalizat la sapte categorii ale premiilor Emmy, printre care: cele mai bune costume, cea mai buna actrita, cele mai bune cascadorii.

In anul 2003, "Alias" a castigat cate un Emmy pentru cel mai bun machiaj, cele mai bune cascadorii. Nici la capitolul "Globul de aur", serialul nu sta rau. Jennifer a primit Premiul in 2002. Au urmat nominalizari pentru aceeasi categorie (cea mai buna actrita de serial) in anii 2003, 2004 si 2005.

BARFE DIN CULISE
  • Jennifer Garner a dat proba de cinci ori pentru a primi rolul Sydney Bristow.
  • Povestea pe care Garner a rostit-o la inceputul sezonului unu a fost o convorbire telefonica, inregistrata chiar de regizorul si scenaristul serialului, J.J. Abrams. Jennifer era plecata din localitate, iar textul trebuia neaparat inregistrat, asa ca totul s-a facut prin telefon.
  • Al doilea nume al agentului Sydney Bristow este acelasi ca al actritei care ii da viata: Anne.
  • Cand Garner a anuntat, inainte de debutul sezonului cinci, ca este insarcinata, producatorii au hotarat sa includa sarcina in scenariu.
  • In anul 2002, Jennifer a fost desemnata una dintre cele mai frumoase 50 de actrite ale lumii.
  • Jennifer Garner si Michael Vartan au fost logoditi atat pe micul ecran, cat si in realitate. Dupa despartirea celor doi si casatoria lui Jennifer cu Ben Affleck, Vartan a declarat ca au ramas prieteni, de dragul serialului, unde au ramas tot iubiti.
  • "PERSONALITATE MULTIPLA"
    Cinci actrite diferite au interpretat rolul Laura Bristow/Irina Derevko (mama lui Sydney). Arabella Holzbog era Laura Bristow din fotografia pe care o pastreaza Sydney. Kate Anthony era vocea Irinei Derevko in videoclipul difuzat in episodul 19 al primului sezon, iar Natasha Pavlovich este cea pe care telespectatorii o pot vedea in acel videoclip. April Webster si-a facut aparitia in episodul 21 al primului sezon, iar Lena Olin o interpreteaza pe Irina Derevko incepand cu sezonul doi. In cele din urma, personajul a fost ucis. Nu pentru ca Lena s-ar fi certat cu producatorii, ci pentru ca ii era foarte greu sa faca naveta intre Los Angeles (unde erau filmarile) si Manhattan (unde locuieste impreuna cu familia). Cand actrita a devenit din nou disponibila, personajul a fost reinviat, insa sub o noua identitate: Irina.

    ×
    Subiecte în articol: jennifer sydney