x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ambasada şi consulatele din Italia oferă asistenţă juridică romănilor cu decizii de expulzare

Ambasada şi consulatele din Italia oferă asistenţă juridică romănilor cu decizii de expulzare

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00

Ambasada Romăniei la Roma, precum şi consulatele de la Milano şi Torino, oferă, incepănd de marţi, asistenţă juridică cetăţenilor romăni care fac obiectul unei "decizii de indepărtare" emise de autorităţile italiene in baza Decretului privind expulzările.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că, incepănd cu 27 noiembrie 2007, cetăţenii romăni care fac obiectul unei decizii de indepărtare emise de autorităţile italiene in baza Decretului lege nr. 181/2007 pot să depună la sediul Ambasadei Romăniei la Roma sau la Consulatele Generale ale Romăniei de la Milano şi Torino, in termenul legal de 20 de zile, documentele aferente indepărtării de pe teritoriul italian", precizează MAE intr-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX..

Asistenţa juridică va fi asigurată gratuit de o firmă de avocatură italiană, selectată de Ministerul romăn al Justiţiei.

"Asistenţa vizează numai contestaţiile la adresa deciziilor de indepărtare emise in baza actului normativ italian menţionat şi nu alte litigii pe care cetăţenii romăni le au cu entităţi publice sau private de pe teritoriul italian", precizează MAE, adăugănd că derularea acestui proiect face parte din ansamblul de măsuri pe care Guvernul de la Bucureşti le are in vedere in sprijinul cetăţenilor romăni aflaţi in dificultate in Italia.

×
Subiecte în articol: magazin