x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Anul 2010, la congresul astrelor

Anul 2010, la congresul astrelor

de Gabriela Antoniu    |    25 Oct 2009   •   00:00
Anul 2010, la congresul astrelor
Sursa foto: Gabriela Antoniu/Jurnalul Naţional

Ingineri, matematicieni, arhitecţi, medici de toate vârstele şi din toată ţara s-au strâns în week-end-ul trecut la un congres a cărui temă a fost o pasiune comună: astrologia.

Pentru prima dată la o astfel de manifestare, mă aşteptam să găsesc oameni ciudaţi. Nu ştiu în ce fel, dar ciudaţi. Nici pe departe însă. Nu tu globuri de sticlă sau alte accesorii de acest gen, nu feţe încercănate gen Morticia Addams sau ţinute fistichii. Doar oameni simpli, nici măcar sobri, şi foarte relaxaţi. Când le-am văzut feţele mi-a venit în minte o vorbă care circula la scurt timp după izbucnirea crizei economice: că românii disperaţi au început să îngroaşe rândurile la cabinetele astrologilor pentru a şti ce-i aşteaptă.

De altfel, la această ediţie, a cincea, a Congresului Astrologilor, ţinut la Bucureşti, sala a devenit neîncăpătoare, încât minute bune au fost alocate aducerii de scaune.

M-am gândit că seninătatea de pe chipul lor este expresia celor pe care nu-i mai poate surprinde nimic, care ştiu la ce să se aştepte. Singura condiţie este însă să crezi. Şi ascultând dezbaterile din cadrul congresului mi-am dat seama că toţi cei care s-au strâns acolo cred în munca lor şi pentru asta se perfecţionează continuu. Sunt asemenea medicilor care nu vor să rişte punând un diagnostic greşit.

Pentru că, nu-i aşa, şi în cazul lor, şi al astrologilor, e vorba despre viaţa unui om. Am ascultat prelegeri despre cariera Madonnei, despre criza economică, despre data naşterii României din perspectivă astrologică şi istorică. S-a lansat şi o carte a Minervei - "Astrologia medicală". Un prim volum în care, în funcţie de zodie, de astrograma personală, putem afla ce diete, ce măsuri igienice trebuie urmate pentru a ne păstra sănătatea. Cum suntem în an electoral, nu puteau să lipsească subiectele politice. În spatele "scenei", câştigătorul alegerilor prezidenţiale din acest an a stârnit o adevărată dispută.

Unii ziceau că Băsescu are mai multe şanse, alţii că nu. Iar concluzia a fost, cum era de aşteptat, tot de ordin astrologic. Pentru a avea o predicţie corectă, trebuie să ştii ora exactă a naşterii tuturor candidaţilor şi să le faci astrogramele personale.

O temă de discuţie a fost şi anul 2010, configuraţii şi influenţe. Şi am aflat de la Mihaela Dicu, preşedintele de onoare al Astrologilor din România, autoarea analizei, la ce ar trebui să ne aşteptăm anul viitor. Printre configuraţiile din 2010 se numără şi ultimele două opoziţii Saturn-Uranus la 27 aprilie şi la 26 iulie. La nivel macro, discordia Saturn-Uranus creşte riscul de dificultăţi politice şi administrative, de disfuncţii instituţionale, de subminare a puterilor instituite, poate chiar de catastrofe naturale.

De notat că opoziţia Saturn-Uranus este nefastă financiar, semnalând perioade de depresiune, de prăbuşire a pieţei imobiliare, de crize. La nivel personal, opoziţia poate aduce dezorganizare, răvăşirea sistemelor de valori, lipsă de perseverenţă, adversităţi sau accidente.

Este incomodă pentru Fecioare, Peşti, Gemeni şi Săgetători, dar poate crea inconveniente oricui într-un anumit sector al vieţii. Dar, ca să închei pe un ton optimist, iau jumătatea plină a paharului în cazul conjuncţiei Jupiter-Uranus, care în exprimarea sa pozitivă este cel mai puternic şi mai dinamic agent al schimbării şi progresului, al luptei pentru independenţă.

×
Subiecte în articol: magazin astrologia