x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Argoganţa Irlandei poate duce la izolare

Argoganţa Irlandei poate duce la izolare

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iun 2008   •   00:00
Argoganţa Irlandei poate duce la izolare

11:42 • Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker vorbeşte despre pericolul şi aroganţa pe care ar reprezenta-o izolarea Irlandei, după respingerea Tratatului de la Lisabona, relatează AFP. "Nu vom depăşi criza, dacă ţinem predici Irlandei sau dacă o punem la colţ", a spus el, pentru Financial Times Deutschland.

Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker vorbeşte despre pericolul şi aroganţa pe care ar reprezenta-o izolarea Irlandei, după respingerea Tratatului de la Lisabona, relatează AFP. "Nu vom depăşi criza, dacă ţinem predici Irlandei sau dacă o punem la colţ", a spus el, pentru Financial Times Deutschland.

AVERTIZMENT. "Sunt îngrijorat de lipsa de sensibilitate faţă de Irlanda, mai ales din partea marilor state membre", a subliniat acest fervent apărător al Europei. "Cred că o excludere a Irlandei ar fi fatală", a adăugat el, spunînd că ar fi "arogant" să li se spună irlandezilor că votul lor nu contează pentru că vin dintr-o ţară mică. "Trebuie să respectăm decizia poporului irlandez şi să o tratăm cu aceeaşi seriozitate ca pe respingerea exprimată de francezi şi olandezi", a adăugat premierul ,pentru Die Welt. În Financial Times, el a reamintit: "Sînt un specialist în micile state, nu le place ca cele mari să le dea lecţii". "Dacă irlandezii vor aproba pînă la urmă tratatul, el ar putea intra în vigoare în form actuală sau uşor modificat", a mai spus premierul.

 

×
Subiecte în articol: magazin