x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Barack Obama: Să nu-l transformăm pe ben Laden într-un martir

Barack Obama: Să nu-l transformăm pe ben Laden într-un martir

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Barack Obama: Să nu-l transformăm pe ben Laden într-un martir

11:10 • Într-o dispută pe care Barack Obama a avut-o cu contracandidatul John McKain, reprezentantul democraţilor a marşat pe lupta antiterorismului. În acest context, Obama a spus că dacă „Osama ben Laden este capturat în viaţă, Statele Unite ar trebui să-l aducă în faţa justiţiei într-un mod care să evite transformarea sa într-un martir”.

Într-o dispută pe care Barack Obama a avut-o cu contracandidatul John McKain, reprezentantul democraţilor a marşat pe lupta antiterorismului. În acest context, Obama a spus că dacă „Osama ben Laden este capturat în viaţă, Statele Unite ar trebui să-l aducă în faţa justiţiei într-un mod care să evite transformarea sa într-un martir”.

ATAC. După ce s-a întîlnit cu o echipă de consilieri pe politică externă, Obama a criticat eforturile rivalului său republican, John McCain, de a-l prezenta drept slab în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului. Aliaţii lui McCain, precum Rudy Giuliani - primar al New York în momentul atacurilor din 11 septembrie, îl acuză pe Obama de "mentalitate de 10 septembrie", ce se concentrează pe partea legală din războiul împotriva terorismului. Însă Obama a făcut o legătură între abordarea lui McCain în ceea ce priveşte securitate naţională şi cea a lui George W. Bush, numind-o "dezastruoasă" şi dînd exemplu în acest sens faptul că ben Laden nu a fost capturat: "Datele arată că Bush şi McCain au fost slabi în războiul împotriva terorismului. Abordarea lor a eşuat, din cauza politicilor lor cu toţii suntem în nesiguranţă". Întrebat cum ar proceda dacă ben Laden ar fi capturat în timpul eventualei sale preşedinţii, Obama a spus că "poate nu vom reuşi să îl capturăm în viaţă. Nu are sens să fac speculaţii legate de cea mai bună abordare. Cred însă că important ar fi să ne purtăm cu el într-un mod care să facă lumea să înţeleagă actele criminale pe care le-a comis şi să nu îl transforme într-un martir. De asemenea, important este să ne asigurăm că administraţia SUA respectă convenţiile de bază, care ne-ar face mai puternici în lupta amplă împotriva terorismului".

×
Subiecte în articol: magazin obama