x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Băsescu cere Parlamentului sesiune extraordinară pentru cazurile Mitrea şi Năstase

Băsescu cere Parlamentului sesiune extraordinară pentru cazurile Mitrea şi Năstase

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Iun 2008   •   00:00
Băsescu cere Parlamentului sesiune extraordinară pentru cazurile Mitrea şi Năstase

13:45 • Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis astăzi o scrisoare lui Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care le cere să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile de urmărire penală a unor parlamentari foşti miniştri.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis astăzi o scrisoare lui Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, în care le cere să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru reexaminarea Legii Curţii de Conturi şi pentru votul la cererile de urmărire penală a unor parlamentari foşti miniştri.


REEXAMINARE. Preşedintele consideră că este necesar ca parlamentarii să avizeze de urgenţă începerea urmării penale a foştilor miniştrii, actuali parlamentari. Este vorba nu doar de cazurile Adrian Năstase şi Miron Mitrea, ci şi de cazurile altor foşti demnitari precum Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru. În plus, şeful statului doreşte ca Parlamentul să reexamineze legea Curţii de Conturi. Solicitarea şefului statului vine în contextul în care instituţia nu mai are o conducere legală. Mandatele vechii conduceri a Curţii nu au putut fi prelungite din cauza absenteismului din Parlament care a făcut imposibil acest lucru. O nouă conducere nu poate fi numită decît în baza noii legi, pe care, însă preşedintele nu a promulgat-o. În această situaţie este obligatorie prelungirea mandatelor vechii echipe de la Curtea de Conturi şi pentru aceasta convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului.

×
Subiecte în articol: magazin