x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Berlusconi nu-şi îmaprte averea cu soţia

Berlusconi nu-şi îmaprte averea cu soţia

de Anca Aldea    |    26 Noi 2009   •   00:00

După ce i-a intentat divorţ lui Silvio Berlusconi, soţia sa Veronica i-a cerut o pensie alimentară usturătoare... Potrivit cotidianului Corriere della Sera, preluat de presa britanică, Veronica vrea nici mai mult, nici mai puţin de 3,5 milioane de euro pe lună de la Silvio (43 de milioane de euro pe an).



Afemeiatul premier a refuzat solicitarea, transmiţându-i soţiei că nu are de unde să scoată din buzunar mai mult de 300.000 de euro lunar. Cu toate acesta, Silvio Berlsconi este considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, având o avere estimată la 6,5 miliarde de dolari. Ziarul Corriere della Sera, care citează "surse bine informate", mai scrie că Veronica (53 de ani) a rezistat 30 de ani alături de soţul său infidel. Aşa că în luna mai a acestui an premierul Italiei s-a trezit cu o chemare în instanţă din partea soţiei. Picătura care a umplut paharul a fost prezenţa, în aprilie, a lui Silvio Berlusconi (73 de ani) la petrecerea de majorat organizată de o tânără blondă din Neapole.

Ziarul afirmă că, potrivit unor surse apropiate premierului, în contul Veronicăi a fost deja virată o sumă cuprinsă între 60 şi 70 de milioane de euro. Veronica l-a cunoscut pe Silvio în 1980 şi s-au căsătorit civil zece ani mai târziu. Cei doi au împreună trei copii: Barbara (24 de ani), Eleonora (22 de ani) şi Luigi (20 de ani).

Silvio Berlosconi riscă însă să-şi vadă averea sechestrată de procurorii italieni, care cercetează implicarea premierului în câteva afaceri ale Mafiei. Potrivit ziarului familiei Berlusconi, Il Giornale, citat de Radio România Actualităţi, premierul este victima unui complot al magistraţilor pus la cale cu ajutorul unui mafiot (Gaspare Spatuzza), care ar fi fost convins să colaboreze în ancheta împotriva şefului Guvernului italian. Sechestrul ar urma unui aviz de începere a urmăririi penale, care va fi depus în aceste zile de către magistraţi. Pentru a obţine ridicarea sechestrului, Berlusconi ar trebui să justifice fiecare euro în parte din averea lui.

×
Subiecte în articol: magazin