x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Biblia Secreta

Biblia Secreta

de Raluca Grintescu    |    21 Apr 2006   •   00:00
Biblia Secreta
DOCUMENTAR
Dintotdeauna am fost ispititi sa credem ceea ce ni se spune. Dar ni se spune oare totul?

A avut Iisus copii? Au existat mai multi Mesia? Au fost problemele cu care ne confrontam azi profetite cu adevarat in urma cu doua milenii? National Geographic Channel scoate la lumina secrete ale Bibliei cu ajutorul documentelor istorice si al medicinii legale in Saptamana Bibliei Secrete. In fiecare seara, de la ora 22:00, mistere ies la iveala o data cu "Cavalerii Templieri: Luptatorii Domnului", "Rivalii lui Iisus", "Apocalipsa","Evanghelia dupa Iuda" si "Dezlegarea codului lui Da Vinci".

TEMPLIERII. In ultima perioada, cavalerii templieri au intrat in atentia mondiala gratie best-sellerului lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci", in care sunt infatisati ca fiind misteriosii protectori ai Sfantului Graal. Teoreticienii conspiratiei moderne sugereaza ca templierii ar exista si astazi, in secret, si ar proteja o uriasa si misterioasa comoara. Prin reconstituiri istorice ale ritualurilor oculte ale acestor legendari razboinici se dezvaluie cata realitate si cata fictiune ascunde povestea lor.

RIVALII lui IISUS. Episodul analizeaza de ce atat de multi predicatori si presupusi facatori de miracole au aparut in zona mediteraneana in jurul secolului I d.Hr. si de ce cultul lui Iisus a fost cel care a castigat popularitate in fata celorlalte.

APOCALIPSA. Traim zile marcate de miracole, dezastre si distrugere, uragane si tsunami... sa fie acestea "zilele sfarsitului", asa cum Biblia a profetit? Multi cred ca Apocalipsa e aproape.

CODUL LUI DA VINCI. Intr-un documentar special de doua ore, National Geographic Channel analizeaza in detaliu misterele dezvaluite de "Codul lui Da Vinci", romanul de succes al lui Dan Brown. Se va examina credibilitatea celor pretinse in carte si se va urma sirul indiciilor de la Ierusalim pana la Paris. Cartea lanseaza ipoteza ca Leonardo Da Vinci a ascuns in opera sa Cina cea de taina raspunsul referitor la misterul Sfantului Graal. Cine e, de fapt, asezat la dreapta lui Iisus? Sa fie un apostol Ioan, foarte efeminat, cu par lung si fara barba, sau - dupa cum sugereaza unii - sa fie insasi Maria Magdalena?

  • Luni ora 22:00 Cavalerii Templieri: Luptatorii Domnului
  • Marti ora 22:00 Rivalii lui Iisus
  • Miercuri ora 22:00 Apocalipsa
  • Joi ora 22:00 Evanghelia dupa Iuda
  • Vineri ora 22:00 Dezlegarea codului lui Da Vinci
  • NEWS

    DE INVIERE. In noaptea de Inviere, de la ora 22:45, Acasa TV va difuza prima parte a documentarului "Martor in vremea lui Iisus", urmand ca partea a doua sa fie difuzata cu incepere de la 0:30, dupa transmisiunea in direct a slujbei de Inviere. Subiectul documentarului este unul cu totul aparte si porneste de la descoperirea unor fragmente din Evanghelia dupa Matei. Acestea constituie posibile dovezi ca Evagheliile au fost scrise de persoane care au trait in vremea lui Iisus Hristos, avand in vedere faptul ca fac referire la cel putin doua momente importante din viata lui Iisus: tradarea lui Iuda, intalnirea cu apostolii la Cina cea de Taina. Aceste dovezi au fost gasite de un student german la Universitatea din Oxford, iar cei care au inceput sa investigheze aceasta poveste au fost ziaristii de la The Times.
    ACASA / MARTOR IN VREMEA LUI IISUS / DOCUMENTAR / SAMBATA 22:45 0:30

    ISTORIE. Duminica si luni, pret de trei episoade, TVR 2 va propune documentarul "O istorie a Divinitatii", o productie Marea Britanie, 2005. Toate civilizatiile din istorie au avut la baza credinta intr-o putere mai inalta decat cea umana, care calauzeste vietile muritorilor. Astazi, unii contesta rolul religiei in lumea moderna. Insa forta ei ne influenteaza gandirea, obiceiurile si cultura. Cele trei episoade ale acestui documentar reprezinta o calatorie de-a lungul vremurilor si continentelor, analizand relatia extraordinara dintre om si divinitate. (C.O.)
    TVR 2 / O ISTORIE A DIVINITATII / DOCUMENTAR / DUMINICA 12:00, 22:10 - LUNI 12:00
    ×
    Subiecte în articol: iisus