x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Biserica Romano-Catolică pierde sutane

Biserica Romano-Catolică pierde sutane

de Corina Andriuta    |    05 Feb 2008   •   00:00
Biserica Romano-Catolică pierde sutane

11:52 • Vaticanul a informat că numărul de călugări şi călugăriţe existenţi în lume scade foarte repede. Doar in perioada 2005 - 2006 numărul lor a scăzut cu 10%. Datele au fost făcute publice în “Osservatore Romano”, oficios al Vaticanului, informează news.bbc.co.uk/hi/russian.




Vaticanul a informat că numărul de călugări şi călugăriţe existenţi în lume scade foarte repede. Doar in perioada 2005 - 2006 numărul lor a scăzut cu 10%. Datele au fost făcute publice în “Osservatore Romano”, oficios al Vaticanului, informează news.bbc.co.uk/hi/russian.

ALARMĂ. Ordinele monahale, în lume, au 945.210 de persoane, dintre care 753.400 sunt femei şi 191.810 sunt bărbaţi. După cum menţionează corespondenţii, numărul de ordine călugăreşti în biserica Romano-Catolică scade în ultimii ani în condiţiile în care numărul de catolici în lume creşte (din ultimile date numărul de catolici este de 1,1 miliarde oameni). Numai în timpul conducerii Papei Ioan Paul al II-lea, numărul de călugăriţe în lume a scăzut cu ¼. Unele dintre călugăriţe se ocupă numai de rugăciuni, însă mult mai multe predau în instituţiile de învăţământ, lucrează ca asistenţi medicali sau sunt misionari. Noile cifre au stârnit îngrijorarea Papei Benedict al XVI-lea. Judecând după cum merg lucrurile, călugării şi călugăriţele mor sau renunţă la legământele lor, iar persoane care trebuie să-i înlocuiască de multe ori nu există.

×
Subiecte în articol: magazin