x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Box IBF / Lucian Bute: Sămbătă dimineaţă voi fi campion mondial!

Box IBF / Lucian Bute: Sămbătă dimineaţă voi fi campion mondial!

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Oct 2007   •   00:00
Box IBF / Lucian Bute: Sămbătă dimineaţă voi fi campion mondial!

Pugilistul Lucian Bute a declarat că este foarte aproape de a-şi realiza visul şi este increzător in faptul că va reuşi să-l invingă pe columbianul Alejandro Berrio, in meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care va avea loc la Montreal.

Pugilistul Lucian Bute a declarat că este foarte aproape de a-şi realiza visul şi este increzător in faptul că va reuşi să-l invingă pe columbianul Alejandro Berrio, in meciul pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, care va avea loc la Montreal.

SIGURANŢĂ. Romănul este foarte increzător in şansele pe care le are să devină campion mondial. "Sunt aproape de obiectivul meu. Sămbătă dimineaţă veţi vedea un nou campion mondial. Important este să căştig această luptă, indiferent că este prin KO, prin decizie la limită au altcumva. Vreau să căştig. Sunt concentrat să mă impun in fiecare rundă. Este planul meu de meci", a declarat Bute, neinvins in 20 de meciuri. Presa canadiană susţine că romănul este principalul cap de afiş la clubul Interbox, după retragerea lui Eric Lucas, devenind aspirant la coroana mondială după victoria in faţa lui Sakio Bika, intr-un meci disputat la 15 iunie. In ceea ce-l priveşte pe Berrio, acesta a căştigat titlul vacant IBF, la 3 martie, in Germania, cănd s-a impus prin KO tehnic in faţa lui Robert Stieglitz. "Nu am venit la Montreal pentru a-mi lăsa titlul. Invingătorul va fi cel mai bun dintre cei doi şi ştiu că voi fi eu", a spus Berrio, in timp ce antrenorul său, Francesco Hernandez, a cerut arbitrilor şi judecătorilor, canadieni şi mexicani, să fie imparţiali.

PROVOCARE. Lucian Bute, in vărstă de 27 de ani, este conştient că meciul de sămbătă dimineaţă este cea mai mare provocare a carierei lui. "Sunt pregătit pentru un meci dificil, mai ales că intălnesc un pugilist bun, care are 10 ani de experienţă. Am urmărit pe video meciul său pentru titlul mondial cu Stieglitz. Loveşte puternic cu ambele măini şi işi schimbă mereu poziţia. Dar sunt pregătit", a afirmat Bute. Antrenorul Stephane Larouche a precizat că Bute a beneficiat de acelaşi staff tehnic ca şi Eric Lucas, atunci cănd şi-a apărat titlul. "Lucian a impresionat mereu prin dorinţa sa de muncă, prin seriozitatea sa. Pregătirea pentru acest meci a fost impecabilă. A disputat 143 de runde de antrenament, impotriva unor adversari de calitate. Nu există nicio indoială că Bute este un pugilist mai complet. Berrio vrea ca meciul să se dispute intr-o cabină telefonică, pentru că ar fi un spectatcol frumos, dar ar avea şi el mai multe şanse de căştig. In timpul meciului, Lucian va trebui să fie alert, activ, să-l destabilizeze pe Berrio", a spus Larouche.

AUDIENŢĂ. Presa canadiană susţine că Lucian Bute nu este afectat de presiunea de la acest meci. "Mă simt foarte bine. Abia aştept să urc in ring. Imi place atmosfera care domneşte atunci cănd aud 10.000 sau 12.000 de persoane care imi scandează numele. Este o senzaţie magnifică", a afirmat Bute. Meciul de sămbătă dimineaţa este primul de titlu mondial care se dispută la Montreal după ce Lucas şi-a apărat cu succes titlul in faţa lui Omar Sheika, la 6 septembrie 2002, la Centre Bell. Lucas, in prezent patron la Interbox, consideră că este un moment important pentru compania sa. "Cănd am preluat Interbox in 2004, mi-am stabilit un obiectiv: să avem un alt meci de titlu mondial la Montreal. Speram să-l disputăm. Mizasem deja pe Lucian Bute şi nu am greşit", a comentat Lucas. Meciul pentru titlul mondial dintre Lucian Bute şi Alejandro Berrio va fi transmis in direct de Pro TV, sămbătă dimineaţă, de la ora 05.00. Gala integrală de la Montreal va putea fi urmărită şi la Sport.ro, duminică, de la ora 20.00.

×
Subiecte în articol: magazin bute mondial titlul