x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cartea, cel mai bun prieten al omului

Cartea, cel mai bun prieten al omului

20 Ian 2006   •   00:00
CARTE
Omul modern cauta permanent solutii. Din ce in ce mai des, la televizor (din pacate). Omul modern destept nu renunta la carti. Cartile sunt ajutoare de nadejde, daca stim cum sa le alegem. Iata numai cateva exemple, fie ca vorbim despre alimentatie, stres sau probleme de sanatate.

DESPRE STRES
Cum sa te aperi de stres
EDITURA TREI. Psihologie practica. Avem impresia ca stim totul despre stres. De multe ori, nu facem insa nimic. Solutiile se afla la indemana fiecaruia dintre noi. Pentru ca munca sa nu ne duca la depresie sau epuizare, atat indivizii, cat si intreprinderile pot dezvolta strategii eficiente. Iar, astfel, stresul va deveni aliatul de care noi toti avem nevoie.


Masajul indian
EDITURA POLIROM. Si mai practic, la indemana oricui. Masajul cu uleiuri are o eficienta terapeutica aparte si este o straveche tehnica indiana folosita si astazi. Inspirandu-se din stiinta malayali despre uleiurile terapeutice si despre terapiile de contact, ea va prezinta masajul indian in forma sa cea mai simpla si mai corecta. Sunt puse la dispozitie autentice si rafinate tehnici de lucru.


Biblia vitaminelor
EDITURA PARALELA 45. O carte care in SUA a ajuns la a treia editie, cu peste 300.000 de exemplare vandute, constituie un ghid foarte convingator pentru elaborarea unui program personal de suplimentare a alimentatiei zilnice cu vitamine si minerale. Veti descoperi care sunt dozajele cele mai eficace pentru o stare optima de sanatate, pentru incetinirea procesului de imbatranire. Si impotriva stresului.


Hormonul stresului. Efecte si solutii
EDITURA PARALELA 45. O abordare stiintifica. Cartea, semnata de un reputat specialist american in biochimie nutritionala, e un ghid care contine informatii revolutionare despre: modalitatile de controlare a cortizolului si de limitare a efectelor sale negative prin utilizarea suplimentelor alimentare, independent sau impreuna cu managementul stresului, exercitiile fizice si nutritia.


PENTRU SANATATE
Magia culorilor
EDITURA POLIROM. Rosu, portocaliu, verde, albastru… altfel spus, dinamism, sanatate, incredere, liniste. Prin vibratiile lor subtile, culorile ne pot influenta emotiile, relatiile cu ceilalti si starea de sanatate. Urmand sfaturile prezentate, veti invata cum sa va bucurati de efectele benefice ale culorilor in orice situatie: de la decorarea locuintei pana la alinarea unei suferinte fizice.


Reflexologia pentru toti
EDITURA POLIROM. Reflexologia este o arta de vindecare eficienta, cu radacini in intelepciunea si cunostintele medicale ale Orientului Antic. Practicarea ei necesita un nou mod de a ne intelege organismul, functiile si interactiunile sale cu mediul inconjurator, tehnicile reflexologice fiind usor de invatat si la indemana oricui. Un stil clar, atragator, harti precise.


Secretul unui ten mereu tanar
EDITURA POLIROM. Pielea, tesutul care ne protejeaza, face parte din imaginea noastra; ea reflecta emotiile si evenimentele prin care trecem de-a lungul vietii. De la o anumita varsta insa, pielea nu mai poate raspunde dorintei noastre de a arata mereu tineri. Aceasta carte va explica de ce imbatraneste pielea, care sunt factorii care duc la degradarea ei si va pune la dispozitie o gama intreaga de tratamente preventive si de remedii.


Cum sa invingi diabetul
EDITURA POLIROM. Diabetul este una dintre cele mai grave boli cronice. Persoanele care sufera de diabet si familiile lor vor gasi in cartea de fata un sprijin pentru tratarea bolii, dar si pentru adaptarea la schimbarile pe care ea le provoaca in viata celor afectati. Cele mai bune 1.001 sfaturi practice reprezinta o combinatie de pareri personale ale autoarei, cercetare stiintifica si schimb de informatii.


D’ALE GURII
Preparate din legume
EDITURA ANDREAS. O noua carte a autorului Mircea Georgescu, din a carui bibliografie mai amintim "333 cocteiluri si bauturi de casa". De data asta ne orientam catre preparatele din legume, tot 333 de retete. Intalnim nu numai retete autohtone, "clasice", ci si idei preluate de la vecinii de peste Prut, Dunare sau Gange. Cateva cifre, fara de care am iesi din tiparul cartii: 33 de mancaruri cu cartofi, 34 de tipuri de "orez". Se adauga bame, gulii sau praz dupa gust. Ies 333, le-am numarat!


Preparate din carne
EDITURA ANDREAS. Cea mai buna carne e cea de porc. Si de pasare. Si de oaie. Si de vita. Si chiar vanatul. Mircea Georgescu revine cu alte 333 de retete. Multe dintre acestea au nuante exotice, intrucat au fost date autorului de ambasade straine acreditate la Bucuresti. Cu toate acestea, unele dintre retetele "straine" sunt destul de cunoscute gospodinelor autohtone, probabil si ca dovada ca legaturile noastre cu restul lumii nu sunt un concept modern. Va dorim pofta buna si excese limitate!


Bucataria orientului indepartat
EDITURA TRIUMF. Bucataria asiatica este considerata unanim ca fiind cea mai sanatoasa dintre toate, chiar daca unora, cel putin la inceput, li se poate parea un pic cam (prea) picanta. "Bucataria orientului indepartat" cuprinde retete culinare din Republica Populara Chineza, Coreea de Sud, Uniunea Indiana, Republica Indonezia, Japonia, Republica Socialista Vietnam, Pakistan si Federatia Malaysia. Autor: acelasi Mircea Georgescu, care ne ofera o alternativa si o experienta: bucataria asiatica.


CURA DE SLABIRE
Noua dieta revolutionara Atkins
EDITURA RAO. Dupa atata mancare, parca-parca e nevoie si de ceva regim. In ajutor vine cartea referitoare la celebra dieta Atkins. Revolutia produsa de studiile doctorului Atkins si de experimentele clinice facute de echipa sa consta intr-o noua abordare a problemei greutatii corporale. Metoda Atkins, foarte controversata, vizeaza controlul carbohidratilor din organism, mai degraba decat cel al caloriilor, ceea ce duce la o slabire rapida si mai de durata... Pagini realizate de Sebastian S. Eduard


×
Subiecte în articol: editura