x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Căsătoria te îmbogăţeşte

Căsătoria te îmbogăţeşte

de Anca Aldea    |    11 Oct 2011   •   21:00
Căsătoria te îmbogăţeşte

Cercetatorii americani au descope­rit ca, o data cu mariajul, dispar, in ma­jo­ritatea cazurilor, problemele financiare si se amelioreaza vizibil situatia bu­zunarului tau.

O echipa de specialisti intr’ale so­ciologiei a studiat 4.200 de dosare apar­tinand tot atator persoane ca­satorite pentru o perioada de cel pu­tin 20 de ani si a ajuns la concluzia ca mariajul face casa buna cu... bogatia. Oa­menii de stiinta de la universitatile publice Ohio si Wyoming, citati de re­vista Men’s Health, te sfatuiesc sa te casatoresti numaidecat cu fata sau cu baiatul visurilor tale daca vrei sa ai mai multi bani decat ai avut in celibat. Toata 'schema' asta are si un schepsis – nu-ti insela partenerul sau partenera in timpul mariajului, ca asa vei risca sa iti golesti buzunarul mai repede decat credeai.

Studiul realizat de americani a aratat ca acele cupluri care au trait sub un singur acoperis fara insa sa fie casatorite nu au reusit sa faca eco­nomii considerabile. In schimb, cu­plurile casatorite, care au impartit ace­easi casa, au reusit sa stranga bani si sa-si satisfaca nu numai nevoile, dar si placerile.

Preocupati de familiile fericite sunt si oamenii de stiinta de la Universitatea Princeton, care au publicat recent un studiu documentat pe aceasta tema. Potrivit acestei cer­ce­tari, publicate in presa europeana si citat de Agerpres, un loc de munca stabil, venituri substantiale, detinerea unui autorutism... sunt elemente care-i ajuta mult pe cei care vor sa se casatoreasca. Profesorul Daniel Schneider de la Princeton este astfel convins ca sansele de insuratoare sau maritis cresc cu 2,6% la posesorii de autovehicule. Chiar daca iubita sau iubitul tau se declara total im­po­triva materialismului, ia in calcul si ce spun specialistii – depozitele bancare, resursele financiare si actiunile pot imbunatati sansele de a ajunge la altar. Probabilitatea casatoriei este, in aceste conditii, mai mare cu 1,5%.

Fara sa riste sa starneasca o furtuna violenta intr-un pahar cu apa, Schneider ii linisteste pe oameni, afirmand ca numarul cuplurilor care isi promit dragoste pe viata a crescut in ultima perioada, inclusiv in randurile celor din clase sociale inferioare, care nu au venituri mari.

×
Subiecte în articol: studiu fun