x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce vor fetele, un mister

Ce vor fetele, un mister

18 Aug 2006   •   00:00
Ce vor fetele, un mister
PUNCTUL PE G
Eroarea - nu la tv se afla raspunsurile, deci intrebarile trebuie puse altundeva

"Cobaii" care se sacrifica in vazul tuturor si-si striga suferinta sunt de obicei vedete. Care nu duc lipsa de nici unele. Toate tanjesc insa dupa dragoste. Adica flori si atentie. Dar cand se lovesc de-ntrebarea, culmea! - logica de-aceasta data - a moderatoarei, cum ca ce inteleg domniile lor prin atentie, iaca se-arata si raspunsul mestesugit al PR-ului care le-a antrenat inainte, nu care cumva s-arate ca de fapt sunt niste interesate care se gudura puternic la vederea unui lantug gros de-un deget mare sau, de ce nu, la vederea unui vehicul decapotabil cu fundita rosie, parcat strategic sub balconul dumisale. Asa ca-ntorc strategic discutia pe taramuri unde creste decenta ca-n codru si bat apa-n piua despre principii si temelii solide, de-ai fi-nclinat sa crezi ca toata femeia zdravana la minte cauta azi ceva ce seamana izbitor a dragoste platonica. Daca se poate, consumata undeva-n desertaciune, nu care cumva sa ne molipsim cu astea lumestile, de pilda banii!

ATENTIE. Ceea ce nu pricep e urmatorul lucru: de ce tin femeile mortis sa nu recunoasca cateva chestiuni strans legate de evidenta. Cum ar fi sa traduca deschis "atentia" in termenii care o definesc cel mai exact: cadouri substantiale, ajutorul in gospodarie, vizitele la parinti, telefoanele de consolare in zilele cand serviciul ii tine pe amorezi la distanta, intelegere in "acele" perioade ale lunii, laude la-ntoarcerea glorioasa de la coafor si, nu in ultimul rand, saruturi dragastoase dimineata, cand el se spala pe dinti si ea mictioneaza delicat alaturi.

COMUNICARE. Ma gandesc eu ca decat sa ne chinuim atata prin emisiuni si prin pagini de ziar, mai bine le-am declara in intimitate partenerilor cum ca ne-am dori nespus sa ne scuteasca de cosmarul desertatului lazii de gunoi la ghena, de nenorocirea de-a cara singure sacosele de la piata si, de ce nu, de chinul de-a taia ceapa - cand ar putea sa ne cadoriseasca repejor c-un robot de bucatarie ultraperformant. De asemenea, sa le explicam in cuvinte simple ca schimbatul scutecelor e si de datoria lor, ca mersul la socri e inclus in pretul casniciei si ca o mangaiere de noapte buna poate cantari uneori mai mult decat un orgasm.

Mai ales daca e doar al lui…

ANUSKA

Centimetri de dor

M-apuca jalea si ma copleseste regretul, cand ma gandesc ca i-am ascultat p-astia de la tv care ziceau ca-n Bulgaria n-ai loc s-arunci un ac de romanimea in exod si ca pe la Marea Neagra bate vantul pustiului si mi-am zis, deci, ca aici n-o sa ma deranjeze nimeni. Fireste, linistea s-a dus pe apa Sambetei, iar excitatia care m-a zapacit tot sejurul nu era nici pe departe de la soare sau companie, ci pur si simplu de la nervi. Ca sa le luam pe rand, in Mamaia, daca n-ai poposit pe plaja de la rasarit, ai toate sansele sa-ti parchezi asternutul estival pe gazonul din fata hotelului. O data ce-o iei mai spre nord, dai, sa zicem, peste Eforie. Unde mirosul iute de hamsie ieftina si de gogosi rancede s-ar putea sa te trimita-n-vartindu-te fix pe la Neptun, sa zicem, unde am ocolit atent tot ce n-are legatura cu strada principala, ca n-aveam nici un chef de 500 de metri garduri pan’ la plaja. In schimb, iata, sper sa ma loveasca norocul pe la Jupiter ori pe la Venus. Poate doar pana pe la 10:00, cand se trezesc copiii si linistea se duce naibii. Cu tot cu prosopul de pe care te rastoarna fara jena tot plodul speriat de valuri si care vine-n fuga la mama lui, cazata c-un cearceaf deasupra ta. Asa ca n-ai ce face si, cu buza arzand dupa bulgari, te rostogolesti ca bolovanul spre ultima destinatie. Acolo, in Vama, pe planeta tuturor ne-ntelesilor, pe langa varietatea de pute si coafuri inghinale expuse cu mandrie si democratie la soare, peisajul, da, se poate transforma-ntr-unul considerabil mai grotesc, cand toti in jur isi storc cosurile unii altora si se racoresc cu bere. Departe de mine sa fi patruns misterul atator pustule venite in vacanta la Vama Veche si, desigur, nici emotia celei mai sincere declaratii de amor... cand, pe prosopul vecin, doi tineri isi alinau reciproc jalea finelui de vacanta. Ea, cocarjata de suferinta, ii mieuna lui, nu tocmai discret: o sa-mi fie asa dor de tine! El nu se lasa si i-o-ntoarce la fileu: si mie, iubito. Deja se vede! Dupa care se ridica fericit si-i arata fetii-nlacrimate cu cati centimetri i-a crescut deja dorul de ea…
×