x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Cea mai căutată persoană din Marea Britanie". - Andrei Lugovoi

"Cea mai căutată persoană din Marea Britanie". - Andrei Lugovoi

de Jurnalul National    |    27 Noi 2007   •   00:00

Omul de afaceri rus Andrei Lugovoi a calificat drept absurdă noua versiune privind asasinarea fostului agent al Serviciului federal de securitate (FSB) Aleksandr Litvinenko, avansată de postul de televiziune BBC.



Omul de afaceri rus Andrei Lugovoi a calificat drept absurdă noua versiune privind asasinarea fostului agent al Serviciului federal de securitate (FSB) Aleksandr Litvinenko, avansată de postul de televiziune BBC, relatează RIA Novosti, in pagina electronică.

"Versiunea BBC, potrivit căreia l-aş fi putut asasina involuntar pe Aleksandr Litvinenko, este pur şi simplu absurdă şi este in interesul politic al Londrei şi al serviciilor secrete britanice", a declarat Andrei Lugovoi, in prezent aflat in campanie electorală in Transbaikalia, pentru alegerile legislative.

Postul de televiziune BBC-2 a prezentat duminică un film intitulat "Cea mai căutată persoană din Marea Britanie". Potrivit autorilor filmului, Lugovoi ar fi putut primi o substanţă pe care să o introducă in alimentele consumate de Litvinenko.

Ei pretind că Lugovoi ar fi putut fi convins că nu era vorba de o substanţă radioactivă letală, ci de un psihotrop, faimosul "ser al adevărului".

"Sunt un profesionist şi nu voi permite nimănui să mă folosească. Repet că această versiune este absurdă din punct de vedere al bunului simţ, insă, pe plan politic, ea este in beneficiul serviciilor secrete britanice şi adevăraţilor asasini ai lui Aleksandr Litvinenko", a declarat omul de afaceri.

"Sunt convins că adevăraţii vinovaţi de această crimă sunt la Londra şi că in toată această poveste nu eu am fost cel manipulat, ci Litvinenko insuşi care a fost, fără voia lui, folosit şi ulterior asasinat", a adăugat el.

Toată această poveste confirmă incă o dată că este mult mai important pentru Londra să găsească persoana care a comandat crima decăt pe asasin, a explicat el.
  • Mediafax
.

×
Subiecte în articol: magazin