x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cei mai bine plătiţi actori

Cei mai bine plătiţi actori

de Adriana V. Paduraru    |    01 Aug 2008   •   00:00

An foarte bun pentru actorii de la Hollywood. Între 1 iunie 2007 şi 1 iunie 2008, actorii au avut un venit total de 487 de milioane de dolari.

An foarte bun pentru actorii de la Hollywood. Între 1 iunie 2007 şi 1 iunie 2008, actorii au avut un venit total de 487 de milioane de dolari. Aproximativ dublu faţă de actriţe, care, în aceeaşi perioadă, au avut "salarii" totale de 244,5 milioane.

Cel care conduce detaşat în topul celor mai bine plătiţi actori este Will Smith. Fostul prinţ din Bel Air a obţinut din cinematografie venituri de 80 de milioane de dolari, "învingîndu-i" pe Johnny Depp şi Eddie Murphy. În plus, potrivit revistei Forbes, starul din "Hancock" a devenit primul actor care a jucat într-un singur an în opt filme consecutive, ce au spart bariera celor 100 de milioane de dolari la box-office.


ARGINT. Şi pentru Johnny Depp, 2007 a fost un an plin de realizări. Pe lîngă cele 72 de milioane de dolari încasate, actorul a primit şi o nominalizare la Oscar pentru rolul bărbierului din Fleet Street ("Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"). Eddie Murphy a dovedit cu vîrf şi îndesat că poate juca orice rol, indiferent... de sex. În ciuda criticilor, "Norbit" a avut încasări de 160 de milioane de dolari. Nu-i de mirare, astfel că Eddie a avut un venit de 55 de milioane de dolari. Plus o nominalizare la Premiile Academiei pentru cel mai bun actor în rol secundar.

La egalitate... de sumă (55 de milioane), locul patru al topului Forbes este ocupat de... Mike Myers (alias Austin Powers). Succesul său financiar din 2007 s-a datorat francizei animate "Shrek", unde a "jucat"... vocea principală: Shrek. 

Leonardo DiCaprio a reuşit să se claseze între primii cinci actori cel mai bine plătiţi, cu 45 de milioane de dolari. Leo este urmat în top de Bruce Willis. Starul din "Live Free or Die Hard" a încasat anul trecut 41 de milioane de dolari. Ben Stiller s-a clasat pe locul şapte. În 2007, vedetei din "The Heartbreak Kid" i-au intrat 40 de milioane de "verzişori".


Cu 38 de milioane de dolari încasaţi în anul 2007, Nicolas Cage a fost poziţionat pe treapta a opta a clasamentului, urmat de Will Ferrell (31 de milioane), respectiv Adam Sandler (30 de milioane).

 

Clasament

 1. Will Smith – 80 de milioane de dolari

 2. Johnny Depp – 72 de milioane de dolari

 3. Eddie Murphy – 55 de milioane de dolari

 4. Mike Myers – 55 de milioane de dolari

 5. Leonardo DiCaprio – 45 de milioane de dolari

 6. Bruce Willis – 41 de milioane de dolari

 7. Ben Stiller – 40 de milioane de dolari

 8. Nicolas Cage – 31 de milioane de dolari

 9. Will Ferrell – 31 de milioane de dolari

10. Adam Sandler – 30 de milioane de dolari

×
Subiecte în articol: magazin milioane dolari