x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway

Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway

de Mediafax    |    22 Iul 2012   •   11:47
Cel mai mare daiquiri din lume, preparat la Havana, la 113 ani de la naşterea lui Ernest Hemingway

Un daiquiri urias de 270 de litri a fost preparat, sambata, la Havana, de barmanii barului El Floridita, care au stabilit astfel un nou record Guinness, evenimentul marcand totodata implinirea a 113 ani de la nasterea scriitorului Ernest Hemingway, informeaza Mediafax.

Timp de o jumatate de ora, doi barmani, urcati pe o platforma din lemn, au varsat cantitati impresionante de rom, lamaie si zahar intr-un pahar inalt de doi metri, pentru a prepara aceasta bautura alcoolica.

Operatiunea a avut loc la El Floridita, barul din orasul vechi din Havana, unde s-a nascut acest cocktail tropical facut celebru, gratie scrierilor sale, de unul dintre ilustrii obisnuiti ai tavernei, scriitorul american Ernest Hemingway. Uriasul daiquiri a fost preparat pentru a marca cea de-a 195-a aniversare a barului, care isi spune "leaganul daiquiri-ului".

In juriul prezent in barul El Floridita pentru a omologa recordul s-a aflat si cubanezul José Castelan Cairo, cel care detine recordul pentru cel mai lung trabuc din lume.

Evenimentul a avut loc totodata in aceeasi zi in care s-au implinit 113 ani de la nasterea scriitorului Ernest Hemingway.

Nascut in Illinois pe 21 iulie 1899, Ernest Hemingway si-a inceput cariera de scriitor publicand diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la varsta de 17 ani. Dupa intrarea Statelor Unite in Primul Razboi Mondial, Hemingway s-a inrolat voluntar intr-o unitate de ambulante militare din Italia. A fost ranit pe front si s-a intors in America, devenind reporter. A fost trimis din nou in Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revolutia din Grecia si, mai tarziu, Razboiul Civil din Spania. A inceput sa scrie romane in jurul varstei de 20 de ani, iar primul sau roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat in 1926.

Ernest Hemingway este un celebru scriitor american, laureat al premiului Pulitzer, in 1953, si al premiului Nobel pentru literatura, in 1954. Hemingway s-a mutat in 1939 la Finca Vigia, in Cuba, unde a scris romane precum "Batranul si marea", "Sarbatoarea continua" si "Insule in deriva". Printre alte romane celebre ale sale se numara "Gradina Raiului", "Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri", "Fiesta", "Noaptea dinaintea bataliei si alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" si "Adio, arme". In iulie 1960, Hemingway s-a reintors in Statele Unite unde, un an mai tarziu, la varsta de 61 de ani, s-a sinucis.

×
Subiecte în articol: bautura record ernest hemingway daiquiri